Magazin > VIP
28 ogledov

So Kleopatro ubile droge?

Je Kleopatro ubil ugriz egipčanske kobre, ali mešanica drog? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nemški znanstveniki so prišli do zanimivega odkritja, ki namiguje na to, da so staroegipčansko kraljico Kleopatro ubile droge in ne ugriz kače.

Ekipa nemških znanstvenikov, ki jo vodi Christoph Schaefer, je nedavno odkrila, da je kraljico Kleopatro v grobnico položila smrtonosna mešanica drog, ki je vključevala opij in trobeliko, in ne ugriz strupene kače, egipčanske kobre.

 

Neboleča smrt?

"Kraljica Kleopatra je želela, da bi se njena lepota ohranila tudi po njeni smrti. Po vsej verjetnosti je svoje življenje končala z mešanico opija in trobelike, kar ji je zagotovilo hitro in nebolečo smrt. Če bi se pustila ugrzniti kači, pa bi trpela več ur, kar bi se poznalo tudi na njenem obrazu," je pojasnil Schaefer.

 

A nekateri znanstveniki kljub temu poudarjajo, da tudi Kleopatrina mešanica drog ni bila povsem neboleča.

 

"Takšna smrt ni ravno prijetna, saj si povsem buden, dokler ne umreš. Še danes so ljudje zmotno prepričani, da bodo po zaužitju podobnih drog lepo zaspali in mirno umrli," je razložil angleški zdravniški izvedenec, Andrew M. Brown.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.