Magazin > VIP
1235 ogledov

Sramota za kraljevo družino, vidnejši član v priporu!

Marius Borg Høiby Profimedia
Oglasilo se je tudi njegovo nekdanje dekle.

Norveško kraljevo družino že nekaj dni pretresa škandal glede pastorka bodočega kralja. 27-letni Marius Borg Høiby, sin princese Mette-Marit, je pred dnevi končal v priporu zaradi incidenta v stanovanju v Oslu. Norveški mediji poročajo, da je Mariusa prijavila 20-letnica, ki naj bi jo psihično in fizično napadel, zaradi pretresa možganov pa je bila tudi hospitalizirana.


Za Daily Mail se je oglasilo njegovo nekdanje dekle, 29-letna Juliane Snekkestad, ki je bila z Mariusom v zvezi štiri leta. Živela sta v Londonu, kupila pa sta tudi hišo na Norveškem. Razkrila je, da jo je Marius fizično in psihično zlorabljal. “Zadnji dnevi so bili čudni in boleči. Prejela sem številne telefonske klice in sporočila ... V zvezi z mojim bivšim. Najprej bi rada povedala, da so moje misli s tistimi, ki so prav tako žrtve nasilja. Čeprav so za to vedeli najožja družina in prijatelji, sem se odločila, da ne bom več tiho, ker res ne morem biti več tiho,” je zapisala na Instagramu.

In da odgovorim na vaše dvome: da. Bila sem žrtev psihičnega in fizičnega nasilja. Psihično nasilje je bilo zame najbolj brutalno. Tega ne delim, ker si želim usmiljenja ali da bi se fokus preusmeril name ... Njega je treba zaustaviti,” je še zapisala.

Norveška revija Se og Hør je objavila ekskluzivne fotografije iz stanovanja, kjer se je zgodil omenjeni incident, na fotografijah pa je videti nož, zapičen v steno spalnice, in polomljen lestenec. Ob vsem tem omenjena revija dodaja, da ima policija zvočni posnetek, na katerem Marius deklici grozi, da ji bo zažgal stvari in oblačila, če ne bo ugodila njegovi želji.

Številni mediji na Danskem in Norveškem sicer kritizirajo policijsko preiskavo, ki je zavita v tančico skrivnosti, na številna vprašanja pa še vedno ni odgovorov. Policija ni komentirala niti preiskave krvi, ki so jo Mariusu opravili po aretaciji, ko so  ga testirali na mamila in narkotike. Prav tako ni jasno, ali je lokalna policija koga zaslišala v zvezi s tem primerom.

Marius je sin norveške princese Mette-Marit, vendar ni del norveške nasledstvene linije, ker je bil rojen, preden se je Mette-Marit poročila s prestolonaslednikom Haakonom. Marius torej nima kraljevega naslova in redko sodeluje na uradnih kraljevih dogodkih.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 09:26 14.avgust 2024.

    Kraljevi pisun je zopet na delu..