Magazin > VIP
5060 ogledov

Srhljivi trend, ki kroži po spletu: Zato nosečnice hodijo po grobovih

pokopališče Ukrajina Epa
Kakšna ideja ...

Noseča Haley, ki na TikToku ustvarja posnetke, na katerih deli utrinke iz svojega družinskega življenja, se je spomnila nenavadnega načina, kako poiskati ime za hčerko, ki jo pričakuje. "Ker so na pokopališčih najlepša imena, smo se sem pripeljali z družino, da poiščemo ime za punčko," je zapisala Haley, ki je že mati treh otrok.

Nadaljevali so s sprehodom na pokopališču in prebirali zanimiva imena, ki so jih opazili. Vplivnico so najbolj pritegnila imena James, Julian, Ella, Salem, Winnie in Vienna. V posnetku je Haley razkrila, da je tudi njena sestra dobila ime, ki so ga našli na nagrobniku. 

@hodgehouse Fun fact: My sister came from someones gravestone 🤍 #babynames #southport #love #fyp #viral #weird #graveyard ♬ Beautiful Memories - Lux-Inspira

Videoposnetek ima že več kot 2 milijona ogledov in številni sledilci so bili navdušeni nad Hayleyjino domiselnostjo pri izbiri imena. “Nositi čisto novo dušo po vrtu preteklosti. Kako pameten način za iskanje lepega imena” ali “To jih ohranja pri življenju, če izgovarjaš njihova imena” in “Kako lepo mora biti za nekatere od teh duš, ko po toliko letih znova slišijo svoje ime”, so se glasili komentarji. 

Oglasili pa so se tudi zlobni jeziki, ki pravijo, da to ni primerno. “Iskati imena med mrtvimi je noro. Kaj se je zgodilo z Googlom?” je zapisal eden od sledilcev. 

Hailey pa se je na to odzvala in zapisala: “Pokopališča ne vidim kot kraj smrti. Vidim ga kot kraj počitka, saj tam ljudje niso fizično umrli. Vidim ga kot kraj, kjer obiskovalci izkazujejo spoštovanje in se spominjajo svojih bližnjih.”

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • mina6 07:50 29.maj 2024.

    Kaj je tu srhljivega???

  • SamoResnica 07:14 29.maj 2024.

    Tut če si na netu in objavljaš objave na tikToku še ne pomeni, da obvladaš google. Je pa res, da potem ne bi bilo kontroverznosti in pa Žurnala, ki bi o tem poročal.