Magazin > VIP
10913 ogledov

Ste opazili to olimpijko s smučarsko masko in očali? Zato ju nosi!

Raven Saunders Profimedia
Njena oprava ima veliko globlji pomen, kot bi si mislili sprva.

V kvalifikacijah meta krogle je včeraj Američanka Raven Saunders nastopila s smučarsko masko, sončnimi očali, vijoličnimi in zelenimi lasmi ter z nohti, na katerih je pisalo Hulk. “Sem v dobri formi. Moram ljudem pokazati, da sem to, kar sem,” je povedala za The Guardian.

Raven Saunders | Avtor: Profimedia Profimedia

Saundersova, ki je takšno opravo nosila že na olimpijskih igrah v Tokiu, je razkrila, kaj ji pomeni Marvelov junak: “Hulk je zame način, kako govoriti o duševnem zdravju. To je zver in pomaga mi, da govorim o svojih osebnih stiskah.” Raven se namreč že vrsto let bori z depresijo, anksioznostjo in posttravmatsko stresno motnjo. Z atletiko se je 28-letnica začela ukvarjati v srednji šoli, potem ko se njene košarkaške sanje niso izpolnile. 

Raven Saunders | Avtor: Profimedia Profimedia

Priznala je, da je imela največ težav izven sezone, ko so v ospredje začele prihajati nepredelane travme iz otroštva. “Kot bi mi teža besede ležala na prsih in glede tega nisem mogla storiti ničesar. Kmalu sem postala tako uspešna, da si nisem dovolila, da bi komu povedala, da imam težave,” je povedala. Na neki točki je izgubila vso strast do suvanja krogle in imela še samomorilne misli. Zato je pomoč poiskala pri terapevtu. 

"Zdaj sem boljše. Še vedno trpim za depresijo. To je ena tistih stvari, ki ne izginejo kar tako. Toda ko pogledam življenje in vse, kar sem preživela, vse, s čimer sem se spopadla in vse, kar sem premagala, ko stopim na ta stadion, lahko prenesem karkoli,” je pogumno dodala športnica, ki se zavzema tudi za pravice istospolno usmerjenih in temnopoltih.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • dare326 13:23 09.avgust 2024.

    V ZDA ima že vsak svojega psihiatra. Ljudje so popolnoma zblojeni od teorij, strahu, želje po uspehu... Ni bolj zblojenih od Američanov, če je pa še črn, dobiš double trouble. Woke, enakost, raznolikost, blm, lgbt+, rasizem, white guilt,

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 10:20 09.avgust 2024.

    Ta olimpijada nujno rabi svojo psihiatrijo..Tako za tekmovalce kot organizatorje, amen..

  • Avatar Metod Kvargl
    metod1 09:54 09.avgust 2024.

    Tudi kurentova maska je lepša od te kolorirane kreature...