Magazin > VIP
5400 ogledov

Svetovni prvak, ki se poslavlja od življenja, dočakal še to prelomnico

tim lobinger Instagram

Legendarni nemški skakalec s palico Tim Lobinger bo izgubil bitko z rakom. "Ni mi več pomoči, rak je preveč agresiven. Februarja so mi zdravniki razkrili, da je smrt blizu. Tako sem imel čas organizirati vse za pogreb ter priložnost, da se poslovim od najbližjih. Pogovor z otroki je bil zelo težek. Toda vedeli so, kako hudo je z mano," je 50-letni Lobinger povedal za nemški Bild.

Nemec ima tri otroke, sinova Okkerta (6), Lexa-Tygerja (23) in hčer Fee (27). Presrečen je, da je dočakal sinov prvi šolski dan in tudi hčerino poroko. Sedaj ga je močno razveselil še sin Lex, nogometaš moštva 1. FC Kaiserslautern. Lex igra v 2. ligi, kjer je sedaj zabeležil svoj prvi zadetek, in sicer proti moštvu Hamburger SV! Njegov gol je izenačil tekmo. Lobinger je s sinom (na fotografiji zgoraj) treniral in mu ves čas stal ob strani. Sreča, da je dočakal še ta dan, je neizmerna.

Športnikov boj z levkemijo se je začel marca 2017, ko je na rojstni dan svojega očeta izvedel, da je zbolel "za agresivno obliko" bolezni. Sledile so kemoterapije in presaditev matičnih celic, med zdravljenjem pa mu je pretila še odpoved jeter. Leta 2019 je sporočil, da je raka premagal, novembra 2021 pa je spet zbolel. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.