Magazin > VIP
2900 ogledov

Ta ženska se že deset let ne brije več: “Moški me zaradi tega nočejo”

Zoe Zwetsloot
1/5
Profimedia
Na negativne komentarje se več ne ozira.

31-letna Zoe Zwetsloot že 10 let ni uporabila britvice na svojem telesu. Namesto tega uživa ob pogledu na svoje naravno telo in se ne zmeni več za negativne komentarje. Je zagovornica prednosti, ki jih prinese naravna poraščenost: ni več vraščenih dlak, kože je bolj sijoča, prihrani čas in denar ...

31-letnica je priznala, da ima zaradi svoje odločitve kar nekaj težav pri iskanju ljubezni, saj je stigma okrog poraščenosti žensk, za katere se pričakuje, da bodo vedno urejene do potankosti, še vedno velika. “Veliko moških mi je reklo, da naj se obrijem, šele potem se bodo spustili v razmerje z mano,” je za What’s The Jam povedala mama treh otrok z Nove Zelandije.

Priznala je tudi, da je njen oče noče objeti, saj mu je zelo neprijetno, če se ga dotaknejo tako dolge dlake, ki si jih Zoe občasno pobarva na črno ali rdeče. “Od ženske, ki bi se držala družbenih norm, kot so britje, ličenje, barvanje las in nošenje trendovskih oblačil, sem postala ženska, ki močno ljubi vse dele sebe,” je dodala.

“Moje dolge dlake so kot neki test, ki odvrne ljudi, ki so žaljivi in diskriminirajoči. Dlake so mi dejansko pomagale priti do spodbujajočih in podpirajočih čustvenih povezav z ljudmi,” je dejala.

Več pa v galeriji.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.