Ta teden v oddaji Večerja za 5 kuha Ljubljana z okolico. Prva je sinoči kuhala Darja Cotar Seibert, ki za številne živi zelo ekstremno. Na njenem jedilniku namreč ne boste našli sladkorja, maščob v obliki olj, mlečnih izdelkov, jajc, mesa in glutena. Tako je svojim gostom skuhala tradicionalne jedi, a na svoj način. Za predjed je naredila bučke z drobtinami iz koruznih kosmičev, ki jih je spekla v pečici, in pomako iz avokada. Za glavno jed vegansko štruco, v stilu mesne štruce in gobovo omako, kjer je smetano nadomestila s cvetačo, oreščki in kvasnimi kosmiči. Za sladico pa vanilin kremo iz sojinega napitka in gozdne sadeže ter čokoladno kremo v lončku, vse je sladkala le z dateljni. Za vegansko pojedino si je prislužila 33 točk.
Darja se je za drugačne prehranjevalne navade odločila, ko se je rodila njena hčerka, ki ima alergijo na mleko in jajca. Za zdrav duh v zdravem telesu pa ne skrbi le s prehrano, svoje goste je namreč razvajala s pravim kratkim meditativnim koncertom, med katerim njena prijateljica zaigrala na Koshi zvončke.
Povsem neužitna klopa!!!!
zgleda pa kot "zadnja večerja" :))))))