Magazin > VIP
53442 ogledov

Tako si je naš pevec pomagal ob tragični izgubi žene

Boštjan Dermol facebook
“Pesem ni žalostinka, ravno nasprotno,” je razkril.

Boštjan Dermol, pevec nekdaj ene najbolj priljubljenih skupin pri nas, Nude, je pred kratkim izdal novo pesem z naslovom Sonce, ki jo posveča svoji pokojni ženi Leontini, ki je leta 2016 izgubila bitko z rakom. 

“Pesem ni žalostinka, ravno nasprotno, je oda ljubezni in polna upanja in volje, kot je bila Leontina. Pesem opeva ljubezen, ki je z nami, tudi kadar bližnjih več ni,” pove Dermol.

Sonce je del prihajajočega albuma, ki nosi ime Q in izide jeseni. “Q pa zato, ker sem hotel nekaj v obliki kroga. A krog je odprt, Q pa ima črtico, ki dopušča vstop in izstop. Prav tako je to simbol za vprašanja, za damo. Ime sem tudi sanjal. Lahko povem, da album ponuja manj odgovorov kot vprašanj,” o imenu albuma pove pevec.

O smrti pa pravi: “Nihče nas ne more pripraviti nanjo. Vseeno pomeni smrt odrešitev tistega, ki trpi, ko je bolezen v fazi, ko ni več pomoči. Človek je potem na lepšem, čeprav je to težko sprejeti.”

Pevec je mnenja, da vsak sam najde svoj način spopadanja s smrtjo. “Jaz sem uteho našel v ustvarjanju, v pisanju pesmi, v pogovoru s samim seboj, v meditacijah. Predvsem pa bi drugim svetoval, naj vsak dan živijo na polno, naj bližnjim povedo, da jih imajo radi, preden bo prepozno,” razkrije Boštjan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.