Magazin > VIP
55750 ogledov

Tako uživa znana Slovenka po tem, ko so jo nesramno odpustili

Ana Petrič facebook
Vzela si je čas zase.

Slovenko leta 2023, Ano Petrič, je konec maja doletela novica, ki si je ne želi prejeti nihče. Po 19 letih v Centru starejših Notranje Gorice, kjer je nazadnje opravljala delo direktorice, so jo odpustili. Kot je razkrila na Facebooku, odločitev ni bila njena. 

“Niti podpisi niti pritožbe ne bodo pomagale, ker ko se kapitalisti, ki jim ni mar za ljudi, odločijo, da nekdo mora iti, mora iti, ker imajo pač vso pravico. Ampak ne razumejo pa tega, da se med ljudmi stkejo niti, da se stkejo vezi, prijateljstva in to je tisto, kar dela vsak kolektiv, center, dom in službo nekaj posebnega," je povedala v svojem poslovilnem govoru in dodala, da je ta dan zadnjič v centru, saj so ji prepovedali vstop. Obljubila je, da se bo še naprej borila za starejše. 

Ana je kot vzrok odpusta navedla, da je očitno preveč drezala v izboljšanje socialnega varstva in da vodilnim ni bilo pogodu njeno zavzemanje za boljše plače in boljši položaj stanovalcev. Soočala se je tudi z zavistjo in ljubosumjem žensk, ki jih je ‘dvigovala’, zato ni nič presenetljivega, da si je Petričeva po mučnem obdobju privoščila oddih in ponovno našla samo sebe. 

“S pravimi ljudmi, ki ti pokažejo, kako se vrniti k samemu sebi in pozabiti vse ostalo, ponovno ugotoviš, kaj je resnično pomembno. Življenje je lahko lepo. S prijatelji, ki te dvignejo, poznajo in si zanje dovolj in najboljši točno takšen, kakršen si. Ostalo ni vredno trošenja energije /…/,” je zapisala ob fotografijah na Facebooku, na katerih je videti, da se je preizkusila tudi v surfanju. 

Pod fotografijami se je nabralo veliko komentarjev, ki Ani želijo vse dobro po tem, kar je doživela. Po mnenju mnogih je bilo namreč zelo narobe, da odhaja, saj bi bilo stvari treba izpeljati do konca. “/…/ Ogromno sem videla, doživela in spoznala. Izguba službe mi je dala nekaj posebnega,” je zapisala Ana, ki ji je oddih dobro del, saj na fotografijah kar žari.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:39 30.junij 2024.

    Ravno prav, sedaj naj pa odpre s.p. in zaposli bolničarke, negovalke, družabnice, da bo lahko pomagala še naprej bolnim, onemoglim, mladim in starim ki rabijo pomoč, nego, prevoz...

  • Grof 07:26 30.junij 2024.

    A je bila že preje znana Slovenka, al po tistem, ko so jo odpustili, še nikoli slišal za njopo čem je še znana, Em.P. za tako malo evrčkov pišeš neumnosti, ne ser