Magazin > VIP
394 ogledov

Teh osem ženinih besed je igralcu Supermana rešilo življenje

Christopher, Dana Reeve Profimedia
To vas bo ganilo do solz.

Christopher Reeve se je v zgodovino zapisal s filmom Superman, v katerem je v vlogi Clarka Kenta zaigral leta 1978. Leta 1995 se je tako poškodoval med jahanjem, da je postal paraliziran od vratu navzdol. Igralec, ki je umrl leta 2004, se je po nesreči zavzemal za raziskave o poškodbah hrbtenjače in pravic invalidov. Z ženo Dano sta ustanovila fundacijo, ki je postala vodilna pri raziskavah poškodb hrbtenjače.

21. septembra bo Christopherju v čast izšel dokumentarec Super/Man: The Christopher Reeve Story, ki razkriva igralčevo duševno zdravje po nesreči, ki se je zgodila, ko je bil star 42 let. Reeve se je na neki točki vprašal, ali je njegovo življenje za vedno uničeno. "Ne bom mogel smučati, jadrati, metati žoge svojemu sinu. Ne bom se mogel ljubiti z Dano. Mogoče bi me morali pustiti, da se poslovim. In potem je Dana rekla besede, ki so mi rešile življenje,” je povedal igralec, ko je izvedel, da nikoli ne bo več hodil.

“Še vedno si ti in jaz te ljubim,” mu je rekla žena, ki je leta 2008 umrla zaradi pljučnega raka, četudi nikoli ni bila kadilka. V razmerju se jima je rodil sin Will, ki je bil v času nesreče star samo tri leta. Danes je novinar in aktivist. Po pripravništvu pri Good Morning America in diplomi na Middlebury College si je Will prislužil mesto na ESPN's SportsCenter in je od leta 2018 dopisnik za ABC News. Deluje tudi kot član upravnega odbora fundacije Christopher in Dana Reeve, v kateri nadaljuje delo svojih staršev. Reevu sta se v prejšnjem razmerju rodila še hči Alexandra, ki je pravnica, in sin Matthew, ki je uveljavil v filmski industriji. 

Christopher Reeve | Avtor: Profimedia Profimedia

27. maja leta 1995, na dan nesreče, se je Christopher udeležil konjeniškega tekmovanja. Njegov konj se je med tekom nenadoma ustavil. Igralec je padel na glavo in si zlomil dve vratni vretenci, kljub temu da je nosil čelado in zaščitni jopič. Tik po poškodbi je bil nezavesten in ni dihal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.