Magazin > VIP
2439 ogledov

Težave z zdravjem: To je razlog, da Affleckova hčerka zunaj še vedno nosi masko

violet affleck, jennifer garner Profimedia
18-letnica se zavzema za ponovno obvezno nošenje mask.

Violet Affleck, najstarejša hči Jennifer Garner in Bena Afflecka, se je pred nekaj dnevi pojavila na seji Nadzornega odbora okrožja Los Angeles, ki je razpravljal o previdnostnih ukrepih, povezanih s covidom. 18-letnica je spregovorila o svoji zdravstveni krizi, s katero se je soočila pred petimi leti. 

"Leta 2019 sem zbolela za postvirusnim stanjem," je razkrila Violet. "Zdaj sem v redu, vendar sem iz prve roke spoznala, da medicina nima vedno odgovorov, tudi ne na posledice okužbe s šibkejšimi virusi. Pandemija je to še bolj postavila v ospredje."

Čeprav Violet ni razkrila podrobnosti o svojem stanju, je govorila "uničujočih" učinkih dolgega covida in pozvala k razširitvi dostopa do testiranj in zdravil za kovid, večji razpoložljivosti mask v zaporih in centrih za pridržanje in uvedbi obvezne uporabe mask v zdravstvenih ustanovah.

Postvirusno stanje se pojavi po tem, ko je nekdo že prebolel virusno okužbo. Med simptome spadajo vztrajna bolečina, utrujenost, mišično-skeletna bolečina, nevropatska bolečina, nevrokognitivne težave in motnje spanja. Čeprav je dolgi covid pritegnil mednarodno pozornost, to ni edini virus, ki povzroča  težave tudi po ozdravitvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.