Magazin > VIP
8901 ogledov

To je Tanjo Žagar med zdravljenjem raka ganilo do solz

Tanja Žagar RTV/Printscreen
“Življenje je darilo,” je povedala.

Pevka Tanja Žagar je letos 1. julija, na njen 42. rojstni dan, šokirala z novico, da je zbolela za rakom na dojkah. Tri mesece kasneje je v oddaji Nedeljsko popoldne razkrila, kako gleda na to izkušnjo in kako sta to sprejela njena otroka Karlo in Marina.

“Moja starša sta me učila, da je življenje darilo. V mojem darilu je bila bolezen. A nimam tega darila zato nič manj rada, ni nič slabše ali manj vredno. Nekatere stvari zdaj še bolj intenzivno doživljam in čutim. Prav to zavedanje o življenju je ena velika sreča,” je povedala voditeljema.

Diagnoza jo je pretresla. Toda začetni šok je ni ustavil, bolezen je vzela kot del življenja. “Gremo, to boš oddelala, se pozdravila, tu sploh ni vprašanja. Pogledala sem svoja dva sončka, svojega Mikija in rekla, da bo to mala malica,” si je dejala.

Njeno življenje se med zdravljenjem ni kaj prida spremenilo: “Še vedno smo se družili s prijatelji, otroki, vozili smo jih na dejavnosti, v šolo. In v tem obdobju je nastalo veliko lepih spominov,” je razkrila.

Otrokoma Karlu in Marini je razložila, da ima bolno dojko, da bo zaradi tega več pri zdravniku in da bo prišel dan, ko se bo slabo počutila. Ko jo je hčerka Marina videla brez las in z lasuljo, ji je rekla naslednje in jo s tem ganila do solz: “Lepa si, ti si moja ljubica in lepotička,” Karlo pa je glede lasulje pripomnil, da je ne potrebuje, saj mu je všeč že zdaj.

Tanja je razkrila tudi, da je ob tej strahoviti novici, ki je prizadela vso družino, Miki hotel odpovedati vse nastope. “Zakaj, Miki, saj ni konec sveta. Nisem ne prva ne zadnja in to bom premagala,” mu je rekla.

Priljubljena pevka se je na koncu iskreno zahvalila vsem, ki so si vzeli minuto in ji namenili spodbudne besede. 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pierre 09:55 23.oktober 2024.

    Tole izpostavljanje z rakom se mi gravža!!

  • bleki 08:20 23.oktober 2024.

    Ta je znana, kaj pa tiste ki niso, nimajo priložnosti se takole izpostavljat, veliko jih tudi umre, pa ne bodo nikoli slišane.