Sinoči je v oddaji Riba, raca, rak kuhala Saša Einsiedler, ki je postregla z okusno pojedino iz samih domačih sestavin. Saša je pred leti namreč zbolela za rakom in se takrat še bolj posvetila zdravemu načinu življenja in zdravi prehrani.
Doma ima tudi vrtiček, kjer je našla večino sestavin za televizijsko pojedino. Za predjed je naredila pet zeliščnih namazov in domač brezglutenski kruh, za glavno jed bučo polnjeno s sončničnim mesom, za sladico pa torto iz mandljeve moke, datljev, kokosove smetane, gozdnih sadežev in mete. Navdušila je tudi zaprisežene mesojedce in si za pojedino prislužila 19 točk.
Saša je povedala, da je vedno zelo rada jedla sire, a se po njih ni počutila dobro, podobno je bilo tudi z glutenom. pravi, da prehod ni bil težak in da danes izbira drugačne, bolj zdrave sestavine.
Med drugim je svojim gostom postregla kar plevel, saj marsikdo ne ve, da je portulak zdravilna rastlina, ki jo lahko uporabljamo v namazih, juhah, solatah, omletah in vsebuje številne vitamine ter minerale. Saša ga je postregla skupaj z radičem. Povedala je, da se je udeležila treh delavnic o zdravilnih rastlinah, ki rastejo na vrtu.
Za mnoge udeležence oddaje Riba, raca, rak je kuhanje za pet oseb velik zalogaj, a ne za Sašo. S partnerjem imata namreč kar osem otrok in štiri vnuke. Saša ima pet otrok in enega vnuka, po drugi ločitvi pa se je posvetila osebnostni rasti in spoznala partnerja, s katerim je danes zelo srečna. Več o tem TUKAJ.
Ajnzidlerica bi morala ostati pevka v pop bendu...
Neprecenljivo. Vrhunsko.
Samo pisure Žurnala24 ne vedo, da je portulak užiten - ne samo užiten, ampak ima nekaj hvalevrednih lastnosti.