Magazin > VIP
1693 ogledov

Tudi zaradi njega je moral umreti eden največjih zvezdnikov našega časa

Mark Chavez Profimedia
Zdravnik Mark Chavez je krivdo priznal.

matthew perry | Avtor: Profimedia Profimedia
Zdravnik Mark Chavez je na sodišču v Kaliforniji priznal, da je igralcu Matthewu Perryju nezakonito dobavljal anestetik ketamin in je zato delno odgovoren za smrt zvezdnika serije Prijatelji. 54-letnemu zdravniku iz San Diega grozi do deset let zapora, kazen mu bodo izrekli 2. aprila prihodnje leto. Do takrat bo Chavez, ki mu je sodnica izrekla prepoved opravljanja zdravniške dejavnosti, ostal na prostosti, saj je plačal varščino.

Chavezov odvetnik je pred kratkim dejal, da je njegovi stranki zelo žal in da želi sodelovati z državnim tožilcem. V obtožnici med drugim piše, da naj bi Chavez kolegu iz Los Angelesu s ponarejenim receptom prodal večjo količino ketamina. Chavez je priznal, da je obtoženemu dr. Salvadorju Plasencii res prodal 22 petmililitrskih stekleničk ketamina in devet ketaminskih pastil za Perryja.

Perry je umrl lani na svojem domu. Njegove posmrtne ostanke so našli v masažni kadi. Obdukcija je pokazala, da je bil zanj usoden prevelik odmerek ketamina. Mrliški oglednik je omenil tudi utopitev, koronarno arterijsko bolezen in buprenorfin (opioid, ki se uporablja za zdravljenje motenj zaradi uživanja opioidov, akutne bolečine in kronične bolečine) kot prispevajoče dejavnike, ki niso povezani z neposrednim vzrokom smrti.

Sredi avgusta je državno tožilstvo ovadilo pet ljudi. Poleg Chaveza je krivdo že priznal tudi eden od Perryjevih pomočnikov, Kenneth Iwamasa, ki mu je brez medicinskega znanja vbrizgal zdravilo in pomagal priti do ketamina. Grozi mu do 15 let zapora.

Glavna obtoženca, Plasencia in Jasveen Sangha, ki je v hollywoodskih krogih znana kot "kraljica ketamina", pa zanikata obtožbe. 

Preiskava igralčeve smrti se je osredotočala na vprašanje, kako se je igralec dokopal do anestetika. Policija je "odkrila obsežno kriminalno podtalno mrežo," je dejal tožilec Martin Estrada in poudaril, da so obtoženci Perryjeve težave z odvisnostjo izkoristili za lastno blaginjo.

Po sodnih dokumentih je Perry zahteval več ketamina, kot mu je želel predpisati njegov zdravnik. Približno mesec dni pred smrtjo je igralec spoznal Plasencio, ki naj bi Chaveza prosil, naj mu priskrbi drogo. "Sprašujem se, koliko bo ta idiot (za ketamin, op. avt.) plačal," naj bi Plasencia zapisal v sporočilu Chavezu.

Plačal je z življenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.