Magazin > VIP
1885 ogledov

Umrl eden najbolj priljubljenih igralcev iz Harryja Potterja

Novi 3D-film Harry Potter in Svetinje smrti so razdelili na dva dela. Žurnal24 main
Upodobil je ravnatelja Dumbledora.

Umrl je igralec irsko-angleških korenin Michael Gambon. Ljubitelji filmov o Harryju Potterju ga poznajo kot profesorja Albusa Dumbledora, ravnatelja na čarovniški šoli Bradavičarka, sicer pa je v šestdesetih letih igralske kariere osvojil kar štiri nagrade BAFTA, tri nagrade Olivier in dve nagradi Screen Actors Guild Awards.

V 83. letu starosti je umrl za posledicami pljučnice. "Z žalostjo sporočava, da se je od nas poslovil Sir Michael Gambon. Ljubljeni mož in oče se je poslovil mirno, v bolnišnici, ob njegovi postelji pa sta bila žena Anne in sin Fergus," je sporočila njegova družina.

Igralsko kariero je začel kot eden izmed začetnih članov britanskega kraljevega gledališča. Leta 1999 mu je pokojna kraljica Elizabeta II. za igralske dosežke podelila častni naziv vitez. Ljubitelje Harryja Potterja pa je kar sedem let navduševal z vlogo ravnatelja Dumbledora, v tej vlogi je Gambon zamenjal pokojnega Richarda Harrisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice