Magazin > VIP
3839 ogledov

Umrl velikan francoskega filma

Alain Delon EPA
V 89. letu starosti je umrl francoski igralec Alain Delon.

Alain Delon je umrl obkrožen s svojimi najbližjimi, je v izjavi sporočila njegova družina. "Alain Fabien, Anouchka, Anthony, kot tudi (njegov pes) Loubo z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl naš oče," so zapisali v izjavi. Star je bil 88 let. V zadnjih letih je imel težave z zdravjem in se v javnosti ni pojavljal.

Delon je bil ena od ikon francoskega in svetovnega filma. Nekoč je veljal za enega najlepših igralcev. Nastopil je v več kot 90 filmih, med njimi so Borsalino, Rocco in njegovi bratje, Leopard, Samuraj, V zenitu sonca ...

Leta 2019 je prejel častno zlato palmo za življenjsko delo na festivalu v Cannesu. Leta 1995 je prejel častnega zlatega medveda na festivalu v Berlinu, bil je tudi prejemnik najprestižnejše francoske filmske nagrade cezar. 

Med letoma 1964 in 1969 je bil poročen s francosko igralko Nathalie Barthelemy. Pred tem je bil v razmerju z igralko Romy Schneider. Kasneje v življenju je obžaloval, da se s Schneiderjevo nista poročila, saj je bila - kot je dejal - ljubezen njegovega življenja. Delon je bil v daljšem razmerju s francosko igralko Mireille Darc (1968 - 1982) in nizozemsko manekenko Rosalie van Breemen (1987 - 2001). 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Ender3 10:15 18.avgust 2024.

    Prava legenda z veliko karizmo in talentom..