Magazin > VIP
1256 ogledov

Umrla igralka najbolj priljubljene romantične komedije na svetu

Gena Rowlands Profimedia
V njej je zaigral tudi Ryan Gosling.

V 94. letu starosti je umrla igralka Gena Rowlands, ki je najbolj znana po vlogah v filmih Ženska pod vplivom in Beležnica. Umrla je včeraj na svojem domu v Kaliforniji, obkrožena s svojo družino. Za seboj ima dve oskarjevski nominaciji in častnega oskarja. 

Beležnico je režiral njen sin Nick Cassavetes in v njej Gena igra ostarelo Allie, ki trpi za Alzheimerjevo boleznijo. Nick je v preteklosti medijem razkril: “Ko je mama igrala Allie, jo je hotela zaigrati zares avtentično. O Alzheimerjevi bolezni sva se veliko pogovarjala. In zdaj se zadnjih nekaj let bori prav s to boleznijo. Postala je popolnoma dementna.”

Leta 2004 je igralka povedala, kako ji je bilo nastopati v filmu, ki je postal uspešnica: “Snemanje je bilo še posebej težko, ker sem igrala lik, ki ima Alzheimerjevo bolezen. To bolezen je imela tudi moja mama. Če moj sin ne bi režiral filma, mislim, da se ne bi odločila zanj, saj je bilo preprosto pretežko. To je bil težek, a čudovit film."

Film velja za eno najboljših romantičnih komedij vseh časov. Zanimivo pa je, da čeprav sta Ryan Gosling in Rachel McAdams vlogi zaigrala vrhunsko, se v času snemanja nista dobro razumela. Ryanu se Rachel ni zdela dobra igralka za to vlogo in režiserje je prosil, če jo lahko zamenjajo. A glejga zlomka, po snemanju sta bila nekaj časa par.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.