Magazin > VIP
4787 ogledov

Uničen dom: Zvezdo Ljubezni po domače takole grdo prevaral

Jasna Perme POP TV
Od lanskega avgusta se v njeni hiši ni veliko spremenilo.

Jasna Perme je bila med tistimi Slovenci, ki so jih lanskega avgusta hudo prizadele poplave. "Imela sem dva metra in pol vode v hiši. Spodnje nadstropje je praktično izgubljeno. Na stenah smo morali odstraniti omet do opeke, ena stena je močnemu vodnemu toku podlegla in najhujše je, da ne vem, ali je še varno živeti v tej hiši," je lanskega avgusta povedala o dogodku, zaradi katerega ni mogla nastopiti v šovu Ljubezen po domače.

4. avgusta bo minilo eno leto od te naravne katastrofe in stanje se ni nič kaj prida izboljšalo. “Vse se je ustavilo. Država bi mi mogla nakazati 60 % od škode, ugotovljene po Geodetski upravi RS. Dobila sem samo 20 %. Gradbeni material se je podražal za 150 %. Poleg tega pa so težave še z delavci. Človeku plačaš in potem ne pride. Seveda vsi izbiramo opcije brez pogodb, saj je to cenejše. Drugega nam ne preostane, saj smo omejeni z denarjem. Tako se mi je zgodilo, da sem delavcu plačala avans 1300 evrov, denar je vzel in nikoli več ga nisem videla,” pripoveduje Jasna, ki še pove, da so takšni delavci tujo nesrečo izkoristili tudi v drugih hišah. 

“Poleg tega se mi je moški, ki je vzel denar in pobegnil, predstavil z lažnim imenom. Šla sem na policijo, kjer vejo, za koga gre, a so mi povedali, da mi preostane samo zasebna tožba, za katero po vsem tem nimam ne sredstev ne volje,” doda in potoži, da ji je eden izmed delavcev na fasado stiropor pričvrstil tako grozno, da ga je nato odstranila in na novo pričvrstila kar sama. 

Znotraj hiše ima še vedno mokre stene. “Voda je šla do vrha hiše, posledično pada omet, počila je tudi stena in zaradi tega se lahko posede pozidek. Notri so samo opeke brez ometa,” pove žalostno in razkrije, da ji je zaradi skrbi začelo nagajati tudi zdravje, ki jo je prisililo v počitek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • vojko19 09:54 08.avgust 2024.

    demokracija je draga