Magazin > VIP
119 ogledov

Upokojenka napadla Zlatka

Zlatko Žurnal24 main
Raper Zlatko je bil deležen ksenofobičnih žaljivk naključne upokojenke.

"Vi ste musliman, saj vas poznam, prepoznam vas po vašem smehu. Pejte v Sarajevo, tukaj je Slovenija," je starejša upokojenka zabrusila raperju Zlatku, ki se je na to odzval zelo mirno: "Najprej sem bil šokiran in sem se zamislil, da se to zgodi sredi belega dneva. Ko sem razmislil, pa sem ji odgovoril: 'Gospa, res je, kako vam lahko pomagam.'"

Zlatka pa ni prizadel le ta dogodek, temveč predvsem to, kako razširjena je nestrpnost med ljudmi: "Ne boli me, da je to rekla meni, boli me, da ni edina, ki tako razmišlja. Nekoč mi je nekdo rekel: 'Bosanc en, pejt nazaj na jug.' Tako kot dobimo kazen, če se v avtomobilu ne privežemo z varnostnim pasom, bi morali dobiti kazen tudi ljudje, ki ne znajo držati jezika. Očitno nismo v taki krizi, da se ljudje počutijo večvredne in se tako obnašajo do soljudi. Bojim pa se, da ljudje to skrivajo globoko v sebi, ne da bi se tega sploh zavedali. To je žalostno. Včasih se lahko vprašamo, kje živimo. Škoda, da je tako. Strpnost je pomembna, ni važno, če smo črni, beli, veseli, žalostni …"

Komentarjev 31
  • smoki 21:14 19.januar 2014.

    Pa saj to ni nic novega! To je vecna debata v Sloveniji, juznjaki, cefurji, ipd., vsak ima pravico do svojega misljenja. Zalosti me pa to, da vecina od vas ima oz bo imela nekoc imela otroke, ki bodo isto negativno ...prikaži več nastrojeni kot starsi. Srcno upam, da bodo vasi otroci spergledali, ce so ze starsi tako slepi.

  • Han 18:16 19.januar 2014.

    Ja, to je problem. Tudi jaz nočem posploševati ampak večina je res takih, ki se ne znajo obnašati obenem pa še naduvani. Res je, ko se bodo prizemljili in osvojili določen nivo kulture bodo zagotovo čisto drugače sprejeti v naši ...prikaži več družbi. Pa težave naj rešujejo s pogovorom ne pa dostikrat z nasiljem...

  • sivka 18:04 19.januar 2014.

    dragi dragec - prosim umiri se, škoduje zdravju