Magazin > VIP
12623 ogledov

Video: Mia Skrbinac je "outirala" že leta 2019

Mia Skrbinac Youtube
Voditeljica jo je takrat predstavila kot deklarirano lezbijko.

Da igralka Mia Skrbinac ni javno outirala kot lezbijka, ne drži. Ravno to je bilo namreč jabolko spora v njenem zadnjem televizijskem intervjuju z Mišo Molk, ki je Mio med intervjujem soočila z njeno spolno usmerjenostjo. Nad vprašanjem oziroma trditvijo je bila presenečena tako Mia kot gledalci. Povedala je, da jo je voditeljica spravila v zadrego in da ni nikoli javno outirala oziroma se deklarirala kot lezbijka, a ji je vseeno odgovorila. Več o tem TUKAJ.

Nad Molkovo se po intervjuju zgrnil plaz kritik, a ta video dokazuje, da se je Mia kot lezbijka res javno deklarirala že leta 2019, ko je nastopila na okrogli mizi Lezbijke v uprizoritveni umetnosti, ki so jo maja tisto leto organizirali v ljubljanskem lokalu Pritličje. 

"Mio smo povabili, ker je ena redkih deklariranih lezbijk na gledališki sceni," je povedala voditeljica omizja. Igralka je sicer priznala, da se je v tej vlogi prvič udeležila javnega pogovora in povedala svojo zgodbo o tem, kako se je na akademiji in v gledališču znašla kot istospolno usmerjena.

Povedala je, da je bila priča številnim stereotipom, da kot lezbijka ne bi smela biti ženstvena, čustvena in nežna, prav tako pa se o njeni spolni usmerjenosti niso pogovarjali na akademiji oziroma je bil ta vidik njene osebnosti spregledan. "To ni skrivnost in Mia s tem nima problema, vemo, da živi z žensko, a nekako ni tega polja tu," je povedala med pogovorom, ki si ga lahko ogledate spodaj.

 Torej se Molkova v svoji trditvi, da je Mia že outirala, ni prenaglila. Vprašanje pa je, zakaj je Mia v intervjuju trdila drugače. Morda se ji udeležba na javni okrogli mizi, kjer so jo predstavili kot deklarirano lezbijko, ni zdelo kot jasno outiranje. Drži pa, da je razlika v številu gledalcev na javni okrogli mizi ali javni televiziji velika. 

Komentarjev 24
  • Donna_Montalvo 15:26 02.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • viljem 12:18 02.december 2021.

    O skrivnih pedrih in lezbijkah vse najslabše. Poglejte samo RKC.

  • Jaccuse 11:40 02.december 2021.

    A pa za tole "outiranje" res nimamo enega izraza v slovenščini? A smo bolj "kunštni", če outiramo, kot če razkrijemo, obelodanimo itd... Danes je pa res iz vsega treba delati znanost in biti čimbolj fin, seveda z uporabo angleščine...

Sorodne novice