Magazin > VIP
33487 ogledov

VIDEO: Trenutek, ko je kraljica Camilla ponižala ženo francoskega predsednika

Camilla, Brigitte Profimedia
Kraljica pravil ne krši.

Kraljica Camilla in žena francoskega predsednika Brigitte Macron sta obiskali spominsko središče v francoski vasici Vers-sur-Mer in položili vence pred spomenik, posvečen vojakom, ki so umrli pod britanskim poveljstvom med izkrcanjem v Normandiji med drugo svetovno vojno. Ta center so odprli 6. junija 2021, na 77. obletnico dneva D, ko se je začela invazija na Zahodno Evropo, ki jo je okupirala Nemčija.

Tako Camilla kot Brigitte sta bili od glave do peta oblečeni v belo. Camilla je za to priložnost nosila belo obleko z izvezenimi detajli na rokavih in ovratniku, ki ji je segala čez kolena. Na glavi je imela poveznjen bel klobuk, ki ga skoraj vedno nosi v javnosti, obute pa bež čevlje z nizko peto. Brigitte si je za slovesnost izbrala bel plašč s pasom ob strani, obula pa je bele salonarje s srednjo peto, preprostost plašča pa razbila z nakitom. 

Macron, Camilla, Charles | Avtor: Profimedia Profimedia

Medijem pa je v oči padlo tudi vedenje kraljice Camille, ki so ga nekateri označili kot ponižajoče. Ko sta dami položili cvetje, sta se za sekundo ustavili, da bi se v miru in tišini poklonili žrtvam. Takrat je Brigitte Camillo hotela prijeti za roko, a je ta njeno gesto sprva ignorirala, nato pa je Macron le segla v roko, a le za kratek hip.

Potem ko je Brigitte ugotovila, da je Camilli neprijetno, je njeno roko izpustila. Čeprav je bila gesta Francozinje dobronamerna, za člane britanskega dvora še vedno velja nenapisano pravilo, da se lahko samo rokujejo. Pri tem se Camilla zgleduje po pokojni kraljici Elizabeti, ki je na srečanjih vedno vztrajala pri fizični distanci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 20:40 07.junij 2024.

    Kralji in kraljice, pa to je še sam v pravljicah. V UK v redu, ker so vsi mal tak-tak, sicer pa je to nesmisel. Davkoplačevalski denar za lenuhe, brezdelneže, soroše, eh no.

  • Ender3 16:07 07.junij 2024.

    To veliko pove o teh dvorjanih. Mislijo, da lahko z denarjem davkoplačevalcev živijo v vsporednem svetu. Ne razumem ljudi, da to v 21 stoletju še vedno podpirajo. Tradicija ni pravi odgovor za to..

  • Avatar Zala
    Zala 12:57 07.junij 2024.

    Kamela je bila vedno bolj konjske nature in manire. Ji tudi kraljevi naziv ne more tega popraviti.

Sorodne novice