Magazin > VIP
3196 ogledov

Vinci Vogue Anžlovar žaluje

Vinci Vogue Anžlovar
Naš režiser je izgubil mamo.

"Igrala je v dveh slovenskih filmih in nekaj bežnih let, več ali manj neuspešno, mojo mamo. Nato je šla v Hollywood. Danes je odpotovala za vedno ..." se je naš režiser Vinci Vogue Anžlovar na Facebooku poslovil od svoje mame.

Njun odnos je bil težaven. Kot pišejo Slovenske novice, je Hilda Anžlovar, ko je z režiserjem češkega rodu odšla v Ameriko, sina pri komaj štirih letih pustila pri bivši tašči Dori in očetu Marku. Tisti dan je imel vročino, zato ni mogel z njo. Anžlovar je mamo naslednjič videl čez šest let, ko se je Hilda za pol leta vrnila v Ljubljano. Otroku se je v tem času menda posvetila le za pol ure.

O režiserju se je lani zelo veliko pisalo, saj je razkril, da je zbolel za amiotrofično lateralno sklerozo. Gre za napredujočo bolezen, kar pomeni, da se simptomi s časom slabšajo. Povprečno preživetje je od tri do pet let, najpogostejši razlog smrti pa je odpoved dihanja.

Kljub bolezni je Vinci lani posnel film Tartinijev ključ. "Imel sem fizične težave s hojo, saj smo snemali v Piranu, kjer je treba veliko pešačiti. Vse lokacije v stavbah pa so bile v petem nadstropju, tako da sem se moral odpraviti tja kar nekaj časa pred ekipo, da smo se tam pravočasno ujeli. Imel sem srečo z res izjemno igralsko ekipo, tako s tremi najstniki v glavnih vlogah kot tudi z že preizkušenimi starejšimi igralci," je povedal za naš medij. Več o tem TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.