Magazin > VIP
4919 ogledov

Voditelj soočil Martina Strela: “Ste se zdaj zlagali?”

Martin Strel RTV/Printscreen
Voditelj mu tega ni verjel.

Legendarni slovenski ultramaratonski plavalec Martin Strel je pred kratkim gostoval v oddaji Dnevna soba, v kateri se je z njim pogovarjal voditelj Igor Pirkovič. Tam je povedal nekaj tako neverjetnega, da se je še voditelj vprašal, ali Strel sploh govori resnico. 

Pirkovič mu je čestital ob nedavno dopolnjenem 70. letu starosti, nakar je Strel rekel: “Jaz se družim z ljudmi, ki imajo že krepko čez 120 in od njih se učim. Vsak dan hodijo in od njih se učim, kaj piti in jesti.” Podatek je močno presenetil voditelja: “Ali ste zdaj v prvi minuti izrekli kakšno laž, brez zamere, ampak ta starost bi bila za svetovni rekord?”

Strel je očitek o laganju sprejel mirno: “Jaz ne izviram iz nekih laži, govorim čisto iz lastnih izkušenj. Nič ne pišem, sestavljam, vse je spontano,” je povedal športnik, ki je poudaril, da plava za mir, prijateljstvo in čiste vode. 

Strel se trenutno pripravlja na plavanje okrog sveta, njegova želja je med drugim preplavati Rokavski preliv. Že v več podkastih je ultramaratonec poudaril, da je za prepoznavnost Slovenije storil veliko, država pa mu tega ne vrača.

To pa ni prvič, da je Strel s svojo izjavo razburil javnost. Avgusta se je pojavil v podkastu Tomaža Gorenca in udaril po Luki Dončiću, obtožil ga je namreč, da v svoji karieri ni storil še čisto ničesar.

"Dobro, imamo Dončića, ki je zelo popularen, a zaenkrat ni naredil še nič. No, bil je evropski prvak v košarki. V Ameriki pa, no, bomo videli, kako bo letos, a zaenkrat ni naredil še nič. Je pa eden najbolj plačanih športnikov na svetu," se je ob Luko obregnil človek s petimi rekordi v Guinnessovi knjigi rekordov.

"Kar sem jaz naredil za Slovenijo, moj film je recimo izšel v več kot 140 državah. In jaz vsakemu rečem, da je takšen moj film, ki je zmagal na največjem festivalu na svetu, več vreden kot zlata olimpijska medalja," se je pohvalil 70-letnik.

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • jezero 08:49 07.oktober 2024.

    Od kje se je pa Pirković spet vzel? Ga nismo imeli že dovolj?

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 08:47 07.oktober 2024.

    Če bi vrgli napol poln sod cvička v reko, bi tudi priplaval do ustja..

  • h4ck3r 08:41 07.oktober 2024.

    Dobro za njega, živi v svojem svetu, ki si ga je ustvaril po lastnih željah in prepričanjih...njemu je lepo, žač mi je samo za njegove bližnje.