Magazin > VIP
71991 ogledov

William in Kate sprejela odločitev, ki veliko pove o njenem zdravju

kate middleton, princ william Profimedia
Princesa očitno še nekaj časa ne bo mogla opravljati svojih dolžnosti.

22. marca je princesa Kate po večtedenskem ugibanju o njenem zdravstvenem stanju objavila video, v katerem je svetu sporočila, da ima raka. V zelo osebnem sporočilu, ki ga je BBC posnel pred gradom Windsor, je povedala, da so njeno stanje odkrili po večji operaciji trebuha januarja letos.

Za rakom je zbolel tudi kralj Karel, ki pa se za razliko od Kate ni umaknil iz javnosti, ampak se udeležuje dogodkov in opravlja svoje naloge, kadar je pri močeh. Tudi zato mnoge zelo skrbi za princeso, saj se bojijo, da je njeno stanje zelo resno oziroma resnejše od kraljevega. Kate je pred kratkim povedala, da se še vedno zdravi in da ima dobre in slabe dneve. Kljub temu se počasi vrača k svojim nalogam, ki pa jih bo za zdaj še opravljala iz varnega zavetja svojega doma.

Williamu in Kate sta pri svojih podanikih priljubljena tudi zato, ker se rada posvečata dobrodelnim projektom. Da njuna fundacija Royal Foundation zaradi Katine odsotnosti ne bi trpela, sta sprejela pomembno odločitev in okrepila svojo ekipo. Pretekli teden se jim je pridružil David Lewis, ki mu na Otoku menda pravijo "drastični David". V preteklosti je bil šef trgovskega giganta Tesco. Med pandemijo mu je britanska vlada zaupala pomembno delo - Lewis je bil odgovoren za neprekinjeno oskrbo s hrano.

Lewis je torej moški, ki ga pokličeš, ko je kriza. To sta si verjetno rekla tudi Will in Kate in ga povabila v svojo fundacijo, ki po vsem svetu podpira projekte, povezane z duševnim zdravjem in varovanjem narave. Vir iz palače je po poročanju Daily Maila potezo zakoncev označil za "briljantno", saj sta poskrbela za "močne temelje" svoje fundacije.

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 11:33 05.julij 2024.

    Že spet o teh,ki nas sploh ne zanimajo

  • Ender3 11:25 05.julij 2024.

    Prispevek veliko pove tudi o zdravju avtorja. Kot, da ne bi imel o čem drugem pisati..