Magazin > VIP
25670 ogledov

Williama in Kate dosegla žalostna vest

Rob Burrow. Profimedia
Par žaluje.

Princa Williama in njegovo Kate je pretresla smrt legende ragbija Roba Burrowa, ki je včeraj umrl v starosti 42 let. Žalostno vest je na svoji uradni spletni strani objavil klub Leeds Rhinos, pri katerem je bil Burrows kar 16 let. Leta 2017 je končal profesionalno kariero. Dve leti pozneje so odkrili, da trpi za degenerativno boleznijo živcev, ki lahko povzroči izgubo mišic in paralizo. "Rob je s svojo pogumno bitko proti bolezni motoričnih nevronov navdihnil vso državo. Umrl je mirno v bolnišnici Pinderfield, blizu svojega doma, obkrožen s svojo ljubljeno družino, potem ko je zbolel v začetku tega tedna," so sporočili iz kluba.

Njegova smrt je pretresla državo, tudi valižanskega princa in princeso, ki sta na svojem računu X, nekdanjem Twitterju, delila ganljivo izjavo: "Rob Burrow, legenda ragbi lige, je imel veliko srce. Naučil nas je: 'V svetu, polnem stisk, si moramo upati sanjati.' S Catherine ljubezen pošiljava Lindsey, Jacksonu, Mayi in Macy."

William je Robu šele januarja podelil odlikovanje Reda britanskega imperija. "Tistih, ki so Roba poznali vse življenje, njegova odločnost in moč v boju proti bolezni nista presenetila. Rob se ni nikoli sprijaznil s tem, da nečesa ne zmore, le našel je svoj način, kako to narediti bolje kot kdorkoli drug. Še naprej nas bo vse navdihoval vsak dan," pa je v sporočila Robova družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.