Magazin > VIP
31 ogledov

Ženske bi vladale bolje

Severina Žurnal24 main
Tridesete. Severina nas prepričuje, da po tridesetem v življenju nismo več negotovi.

“Svet bi bil boljši, če bi mu vladale ženske. Me bi se bojevale z velikostjo modrcev, šminkami in s tem, katera bo bolje pekla,” o vladavini moških razmišlja hrvaška pop diva.

Všeč so mi besede Catherine Deneuve, ki je nekoč dejala, kaj bi s porokami, če obstajajo ločitve.
Severina

Ob aferi WikiLeaks, ki te dni pretresa svet, se sama sicer ne boji, da bi se pojavila v kateri od ameriških depeš. Smeji se, ko pravi: “Jaz sem transparentna v vseh pogledih.” Zgrožena je, da so se diplomati zanimali za osebne podatke tujih državnikov: “Res ne vem, kakšni ljudje so to, da se toliko ukvarjajo z drugimi. Grozno se mi zdi, ko se govori o osebnih stvareh. Mislim, da te za neko državo res niso predmet zanimanja.” Po drugi strani so ji razkritja WikiLeaks tudi všeč. V katerih delih? “Ko gre za kraje in tiste, ki so oropali države. Zanje je prav, da se stvari objavijo. To je dobro za vse nas,” odgovarja.

Naša vina na hrvaški trg s Severino?
Hrvaška je trg za slovenska vina,” pravi vinogradnik Simon Varlec, ki je na Severinini predstavitvi stregel svoja vina. Bizeljska vina so posebno priljubljena pri Zagrebčanih, ki cenijo slovenska bela in suha vina. Upa, da bo Hrvaška kmalu v EU, saj meja prodajo vin otežuje.

V poroke ne verjame
Severina je danes stara 38 let in priznava, da gleda tudi TV dnevnike, kar je ena od stvari, ki jo prinašajo trideseta. Pravi: “Ko si mlad in neke stvari počneš na udaru javnosti, si negotov. Pri 30 letih nehaš biti negotov. Nekaj ni več napaka, temveč postane vrlina.”

Prepričana je, da se ženska šele pri 30 letih lahko zares zaljubi. Pojasnjuje: “Ne mislim zgolj na moške, tudi v prijatelje in druge ljudi.”

Priznava, da je bil njen idol od nekdaj Bruce Springsteen; o njem je sanjala, ko je bila stara 13 let. Takrat si je želela, da bi se z njim poročila in imela otroka. Danes ji je jasno, “da ne bom z njim nikoli pela v duetu, da ne bom imela z njim nikoli otroka ali se z njim poročila”. Pa sta poroka in otrok še v načrtih? “Če ne bi odraščali, bi bilo smešno. Ko jih imaš 13, si zamišljaš otroka in poroko. Pri 38 letih pa je drugače. Všeč so mi besede Catherine Deneuve, ki je nekoč dejala, kaj bi s porokami, če obstajajo ločitve,” razlaga.

Najpomembnejša je svoboda
Čeprav si hrvaško premierko Jadranko Kosor javno občasno privošči s kakšno duhovito potezo, v politiko ne bi šla nikoli. “Več stvari se da narediti zunaj nje. Razumniki, igralci, pisci, pevci, navadni ljudje, torej svobodni ljudje, lahko naredijo veliko več od politikov. Politiki, ki vedno pripadajo neki stranki, pa to niso. Ko sem imela deset let, so mi govorili, da je najpomembnejše biti svoboden, neodvisen od kogarkoli. Jaz pa sem takrat mislila, da je najbolje imeti barbiko.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.