Magazin > VIP
69579 ogledov

Zloraba, ki je v solze spravila Jano Morelj, bo zagotovo tudi vas

Jana Morelj Instagram
V Sloveniji je spolno zlorabljen že vsak peti otrok, kaže statistika.

V luči desete jubilejne dobrodelne akcije Deželak Junak, ki pravkar poteka in v kateri radijski voditelj Miha Deželak zbira denar za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin, so na Radiu 1 že sredi maja poskrbeli za svojevrstno presenečenje, s katerim so se poklonili vsem dobrodelnim Slovencem. Gre za dokumentarni film Dežela junakov, film, ki zajema 10 let dobrodelne akcije Deželak Junak, vendar ni film samo o njem. Je film o solidarnosti, prijateljstvu, ljubezni, počitnicah otrok iz socialno ogroženih družin. Skratka, junaški film o vseh vas, ki so v teh desetih letih pomagali spisati na tisoče nepozabnih zgodb s srečnim koncem. "To ni film o dobrodelnosti, to ni film o junaku, to je film, s katerim si želimo pokloniti vsej Sloveniji – edini deželi junakov na svetu," je aprila svečano naznanil Denis Avdić.

Nekateri izseki iz filma pa so tako srce parajoči, da bi še kamen zajokal. Težke zgodbe otrok, ki jih lahko slišite v filmu Dežela junakov, vas bodo povsem pretresle. Ob eni izmed teh zgodb je voditeljica Jana Morelj v solzah povedala, da so to zgodbe, ki niso niti za grozljivke. V posnetku so razkrili zgodbo dečka, ki je imel na hrbtu globoko brazgotino, njegova sestrica pa je povedala: "Tukaj ga je pa oči, samo, saj zdaj je v zaporu." Naknadno so izvedeli še, da sta oba doživljala spolno zlorabo. 

Pomagajmo malim sončkom, da bodo vsaj poleti okusili kanček sreče in upanja v boljši jutri, z donacijo POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RADIO 1 (@radio1slo)

Deželak Junak je v nedeljo sicer osvojil Krvavec in bil povsem evforičen od sreče, a žal ta sreča ni dolgo trajala. Že danes zjutraj ga je Gargamel znova šokiral z naslednjim izzivom in to je bilo za močnega Deželaka preveč – povsem se je zlomil. V studio Denis Avdić Showa je zjutraj prišel zlobni Gargamel (programski direktor Andrej Vodušek) in povedal, da ni zadovoljen z včerajšnjim osvojenim Kravcem. "Izrecno sem rekel, da ga ne smejo porivati, pa sem videl, da ste ga vsi tudi porivali. To akcijo moramo dvigniti na višji nivo, sploh ker je deseta jubilejna. Zato sem za to sredo priravil nekaj posebnega, izziv kot še nismo videli. Pripravil sem Decatlon Prvakov! Zbral sem 10 prvakov iz Slovenije, svetovnih, evropskih in olimpijskih. In Deželak bo moral premagati čisto vsakega," je napovedal Gargamel.

Za enkrat je razkril 4 prvake: Jakob Nedoh, Nika Križnar, Sara Isakovič in Jakov Fak. Če jih ne premaga, sledi kazen, ki pa za enkrat še ostaja skrivnost. Če Deželak dobi ta izziv, bo Gargamel v dobrodelni sklad namenil 10 tisoč evrov. Deželak je bil ob novici, kaj ga čaka, povsem šokiran in se je v trenutku zlomil. "V čem jih lahko jaz premagam? Nimam pojma, nimam za burek proti njim. Zakaj bi sploh moral premagati prvake? Ja, za 10 tisoč evrov za otroke, to bomo zmagali. Ta ponedeljek se je res začel ‘obetavno’, zdaj še ekipe nimam, da me kdo objame. Pa Irene tudi ni, pa vi ste tam daleč. To ni moj dan. Jaz nočem jamrati, ampak ko imaš počen glas, ko je mraz, pogrešaš domače, je bedno vreme, nismo niti naspani. Naj bo čim prej petek. Saj bomo zborbali, se bom spravil v boljšo voljo. Voziti v dežju res ni prijetno. Da, saj delam za otroke, ampak v tem res ne uživam, nimam se fajn," je bil skrušen Deželak.

Da mu bo vsaj malo lažje, lahko pridete navijat zanj, v sredo. 5. junija, ob 17. uri  v BTC-ju. S skupnimi močmi verjamemo, da mu bo uspelo premagati prvake in spisati še eno dobrodelno pravljico.

Komentarjev 6
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 18:59 04.junij 2024.

    Zakaj Dezelaku ni potrebno imeti dobrodelni s.p.? Zakaj zbirajo denar brez vseh uradnih dokumentov, nadzora in sledenja denarja! Kje je moja donacija pristala za poplavljene ? Je sploh kakšna hiša zgrajena od vseh milijonov ?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:57 04.junij 2024.

    Vse to je tudi Slo in o takih žalostnih zgodbah ne govori nihče. Dajmo se delati lepe, da se kaj takega pri nas pa že ne dogaja. Zanima me, če v vrtcih, šolah, sosedje,.., nihče ne opazi kaj se dogaja. ...prikaži več Morda zatajijo socialne službe, policija, pravosodje? Kdo je odgovoren za tako trpljenje otrok za štirimi stenami? Kdo je kriv za uničeno otroštvo?

  • Kmodri_ 13:52 04.junij 2024.

    V Sloveniji je že vsak bralec zlorabljen s slovenščino, ki ju uporabljajo pisuni člankov na Ž!

Sorodne novice