Magazin > VIP
45975 ogledov

Zmagovalec MasterChefa kuhariji obrnil hrbet, s tem se v tujini ukvarja danes

sašo miljuševič
1/5
Andreja Cilenšek
Sašo Miljuševič se je preselil v Zagreb.

Simpatični Primorec Sašo Miljušević je pred desetimi leti zmagal v šovu MasterChef in se odpovedal svojemu poklicu frizerja ter se posvetil kulinariki. A te "ljubezni" ni več ... Sašo je avgusta v Zagrebu, kjer živi že leto in pol, odprl brivnico Barber House.

Nazadnje je tri mesece po 16 ur garal v Malinski, delal pa je tudi v bistroju v Italiji. "Vse me je minilo in odločil sem se, da spremenim okolico in poklic. V bistvo sem se vrnil v stare vode. Bil sem frizer, pri 19. letih sem imel že svoj salon. Situacija v gostinstvu me je razočarala. Ni mi težko delati po 16 ur, največji problem je, da nimaš s kom delati. Težko je najti dober kader. Na koncu sem bil chef kuhinje, vodja, pomivalec posode ... Vse. To se je dogajalo povsod," je povedal za Žurnal24.

Tudi v Zagrebu je najprej iskal delo v kuhinji. "Bolj, kot sem iskal, bolj me je minevala volja. Ni bilo dobrih pogojev. Lastniki bi radi videli, da jim nekdo za plačo kuharja vodi lokal. Nato sem videl, kako popularni so na Hrvaškem brivci in moški frizerji. Kar nekaj jih je in vsi imajo delo. Tudi stranke mi govorijo, da smo hujši kot zdravniki, ker je čakalna doba dva meseca. Noro. Kultura moških od 14 do 60 je tukaj drugačna. Strižejo se na 14 dni," nam je še zaupal. 

Sašo je imel veliko srečo. Čisto po naključju je na Instagramu opazil, da eden najboljših brivcev Hrvaške išče pomoč. Z njim je vzpostavil stik in dobil delo. Tam je ostal osem mesecev, nato pa najel svoj salon. "Bal sem se, kako bo šlo. En mesec pred odprtjem nisem spal. Nisem vedel, ali bom preživel in imel za najemnino. Ampak sem zadovoljen. Ne bi se moglo bolje začeti. Prvi odzivi so zelo pozitivni. Če bo šlo tako naprej, bom moral najeti pomoč," še pravi Sašo, ki nam je še zaupal, da je en mesec, medtem ko so prenavljali salon, delal pri McDonald'su. "V vseh pogledih je bilo presenetljivo. Nisem mogel verjeti, kako dobro organizacijo in sistem dela imajo. Tudi čistoča je brezhibna. Kvaliteta hrane je druga zgodba ... " 

Pri novem izzivu Sašu želimo veliko sreče. 

Komentarjev 1
  • Ender3 10:16 29.avgust 2025.

    To je pa hud udarec pod pasom za POPtv znani kot, valilnica talentov..