Magazin > VIP
89812 ogledov

Znana Slovenka o ločitvi od bivšega olimpijca: “Rekli so mi, naj se ubijem.”

Nina Klinar instagram
Razkrila je, da je bila tudi sama žrtev sovražnega govora.

Pisalo se je leto 2020, ko je bivši olimpijec Tim Kevin Ravnjak po pristanku helikopterja, iz katerega je njegova izbranka videla napis ‘ljubim te’ na travniku, zaročil Nino Klinar. Naslednje leto sta se poročila na sanjskih Maldivih, Nina pa je takrat pod srcem nosila hčerko Mio. A pravljice je bilo hitro konec in zdaj že bivša zakonca sta na sodišču bila grdo ločitveno vojno, januarja prejšnje leto je Ravnjak na Instagramu celo objavil fotografijo Nininega mednožja. 

V medijih je bila takrat zgodba predstavljena zelo enostransko. Sama javnosti nisem želela razkriti, kaj se je dogajalo in zakaj ločitev. Ljudje, ki me ne poznajo, so komentirali, naj se ubijem, da bi mi mogli vzeti otroka, da me bodo zažgali … To so res težke besede. Že takrat nisem mogla verjeti, da so ljudje sposobni takšne hudobije do sočloveka, o katerem ne vedo praktično nič. To je bil zame takrat šok, ker sem poznala resnico. Na srečo sem imela ogromno podpore s strani družine in prijateljev, ki so bili prav tako tarča javnega linča,” iskreno pove Nina, ki se ji je z ločitvijo od srca odvalil ogromen kamen.

Klinarjeva problem vidi v tem, da so se dandanes meje med svobodo govora in sovražnim govorom zabrisale. Sama se branju komentarjev sicer izogiba, vendar pa se včasih vpraša, kdo se skriva za takimi komentarji ter kaj se dogaja v posameznikovi glavi, da je sploh sposoben izreči zares sovražne besede proti osebi, o kateri praktično ne ve ničesar. 

Pri tem se zaveda, da tovrstnim komentarjem, če gre za javno izpostavljeno osebo, ni mogoče ubežati, vsekakor pa je treba ohraniti medsebojno spoštovanje. “Ostro obsojam sovražni govor in se mi zdi edino pravilno, da se ga tudi kazensko preganja,” pripomni in doda, da si, ker je sčasoma razvila ‘debelo kožo’, ne pusti, da se je dotakne komentar neznanca.

Za razliko od javnih oseb, za katere so tovrstni komentarji žal nekaj vsakdanjega, pa se s tem ne znajo soočiti mladi, ki lahko v najhujšem primeru zaradi žalitev in zbadanj končajo svoje življenje. “Predvsem TikTok se mi zdi platforma, kjer si vsi dovolijo veliko preveč,” zaključi Nina. 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • jakec1575 01:50 13.julij 2024.

    da objavis mednozje partnerke, s katero si v sporu, moras bit dno dna. kilav narcis

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:23 12.julij 2024.

    Če se sama ne bi izpostavljala in zaščitila interese otrok, ne bi bila deležna sovražnosti. Naj pomete pred svojim pragom

  • matermila 12:04 12.julij 2024.

    Em. P. je neusahljiv vir znanih Slovenk. Še malo pa bo prekašal Fetihovo Ano.