Magazin > VIP
76168 ogledov

Znana Slovenka psihično na koncu, odločila se je za ta korak

Petra Parovel instagram
“Čutila sem, da je vsega preveč,” je priznala.

Za podjetnico Petro Parovel, ustanoviteljico podjetja SWY, ki svoja športna oblačila večinoma prodaja prek spleta, je težko obdobje. Stvari so se začele zapletati, ko je aprila že drugo leto zapored v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču odprla tridnevno pop-up trgovino, v kateri so lahko ljubiteljice te znamke izdelke tudi pomerile. 

Po lanskem navalu, ko so množico ljudi, željnih nakupa, komaj obvladovali, se je podjetje odločilo za večji prostor in 17-člansko ekipo, a je bila tudi ta lokacija premajhna za vse obiskovalke, ki so v vrsti pred trgovino čakale tudi več ur. “Takrat sem imela odgovornost do ekipe, da jim vlivam motivacijo. Imela sem tudi odgovornost do ljudi, ki so čakali po več ur in še odgovornost hčerke Emili, ki sem jo bila primorana pustiti doma,” za Žurnal24 pripoveduje Petra.

“Začelo me je dušiti. Imela sem vse več obveznosti s firmo, enostavno preveč je bilo vsega,” prizna podjetnica, ki se je nato odločila, da bo začela obiskovati psihoterapijo in se odmaknila od socialnih omrežij. “Moje storyje na Instagramu spremlja od 40 do 45 tisoč ljudi. Nosim veliko odgovornost do tega, kaj povem, poleg tega si povedano vsak interpretira po svoje, zato sem dosegla točko, ko je bilo vse skupaj prenaporno,” iskreno pove.

Petra prizna, da jo je k točki preloma vodila tudi njena odločitev, da ustanovi novo podjetje. “Za to sem se odločila še pred pop-up trgovino, še pred tem, ko je bilo vsega preveč. Investirala sem tudi veliko denarja in zato bom zdaj to speljala do konca,” pogumno doda.

Simpatični Primorki redno obiskovanje terapije zelo pomaga, s stresom pa se sooča tudi tako, da si vzame več časa zase. “Sprijaznila sem se s tem, da potrebujem več spanja. Da se moram sproščati in pustiti kakšno stvar, da stoji do jutri,” zaključi Petra.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Pierre 21:07 06.julij 2024.

    Naj gre prodajat burek....ni stresa!

  • Avatar jezeran
    jezeran 16:13 05.julij 2024.

    obesi se, pa boš imela mir

  • johan 14:08 05.julij 2024.

    Spanja primanjkuje večini ljudem. Spanec zelo pozitivno vpliva na stanje duha in telesa posameznika.. Ko je pač delo važnejše od počitka, spanja.