Magazin > VIP
176 ogledov

Znani Slovenci, ki so se znašli pred sodnikom

Zoran Predin
1/10
Mediaspeed.net
Kar nekaj naših estardnikov je v preteklosti že moralo pred sodnika. Preverite, zakaj so se tam znašli Zoran Predin, Pika Božič, Zmago Jelinčič Plemeniti in drugi.

Vili Resnik se je moral pred sodnikom zagovarjati po tem, ko se je leta 2003 na Zaloški cesti zapletel v spor s Halilom Cirikovičem. Vili je bil na kolesu, Halil pa v avtomobilu, a je vsak pripovedoval drugačno zgodbo. Vili pravi, da mu je Halil z avtom zaprl pot, Halil pa trdi, da vozili sploh nista prišli v stik. Vse skupaj se je končalo s pestmi, Halil pa je zaradi udarcev celo pristal v bolnišnici, zato je pevca tožil za 9 milijonov tolarjev. Leta 2007 je sodnica odredila, da mora Halilu plačati 3.640 evrov odškodnine z zakonitimi zamudnimi obrestmi od vložitve tožbe januarja 2005.

Pevec Miran Rudan je oktobra 1999 med odpiranjem vrat svojega napol na pločniku, napol na cesti parkiranega avtomobila zadel Marijo Kolednik, ki je zaradi nesreče padla v komo, pet mesecev kasneje pa umrla. Rudan je vpletenost v nesrečo ves čas zanikal, a so dokazi kasneje pokazali, da je lagal, saj so na žrtvinem kolesu našli sled laka s pevčevega avtomobila. Po dolgotrajnem kazenskem postopku so Rudana leta 2008 obsodili na pogojno kazen osmih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. Ob tem so družini žrtve izplačali tudi odškodnino, a o višini niso javno govorili.

Maša Medik se je v sodniškem postopku znašla zaradi svojega bivšega moža, zločinca Kristjana Kamenika, s katerim sta bila poročena samo na papirju. Kamenik je bil V Sloveniji najprej obtožen sodelovanja pri umoru štirih oseb, v Srbiji pa so mu sodili zaradi suma preprodaje pol kilograma heroina. Na koncu je v Srbiji dobil dve leti in pol zapora, na nizko kazen pa naj bi vplivala prav "papirnata" poroka z Mašo.

Zmago Jelinčič Plemeniti se je moral na sodišču zagovarjati zaradi domnevnega zbujanja sovraštva, razdora ali nestrpnosti, ki temelji na kršitvi načela enakosti. Obtožni predlog se je nanašal na izjave, ki jih je izrekel v oddaji Piramida, leta 2006. Kasneje je bil obtožb oproščen.

Leta 2005 naj bi Omar Naber v enem od ljubljanskih klubov spolno nadlegoval 22-letno dekle, zaradi česar so ga na ljubljanskem okrožnem sodišču obsodili zaradi nasilništva. Sodišče mu je kasneje izreklo sedemmesečno pogojno kazen s preizkusno dobo dveh let.

Ivana Šundov je pred dvema letoma vložila tožbo proti Bojanu Požarju, ker je na svojem blogu objavil zapis: "Ivanka Šundov je na televiziji bleferka, v biznisu pa prevarantka", kar je podnaslovil z: "Uggice in ponaredki: nov poslovni debakel zagrebške mafijske neveste". Ivana v tožbi Požarju očita opravljanje, ter, da je pisal o zadevah iz njenega osebnega in družinskega življenja, ki so škodile njeni časti in dobremu imenu. V sodniškem postopku pa se je znašla tudi letos, zaradi sumljivih poslov svojega moža, saj naj bi različnim podjetjem dolgovala skoraj pol milijona evrov. Ivana se od obtožb distancira, saj s posli svojega moža ni bila seznanjena.

Pevka Pika Božič se je zaradi revije Nova morala večkrat odpraviti na sodišče. Med drugim zaradi objave njenih golih fotografij na naslovnici, pa zaradi člankov, v katerih namigujejo, da je slaba mati, ter da vara svojega takratnega moža Dejana Kontreca. Zaradi slednjih dveh člankov je Pika proti reviji vložila tožbo v višini pet milijonov tolarjev, a je tožbo izgubila, morala pa si je plačati tudi pravne stroške. Glede golih fotografij je od podjetja, ki izdaja omenjeno revijo, prav tako zahtevala odškodnino, saj so ji z objavo povzročili materialno škodo, kar je dokazovala s papirji, ki pa so se kasneje izkazali za lažne.

Pred kratkim se je na sodišču zagovarjala tudi Nana Zeneli, ki je bila obtožena krive ovadbe. Leta 2011 je namreč nekdanjega moža Geno Zeneli prijavila zaradi nasilnega dejanja, po tem, ko jo je preiskovalna sodnica, ki je vodila preiskavo proti Geni, zaslišala, pa je prijavo umaknila. Tožilstvo je zaradi tega proti njej sprožilo ločen postopek zaradi krive ovadbe, kasneje pa so ji izrekli le sodni opomin.

Pred dobrim letom je na sodišče moral tudi pevec Zoran Predin, ker ga je zavod za pravice glasbenikov tožil zaradi obrekovanja. Pevec naj bi storil kaznivo dejanje, ker je dejal, da od njih ni dobil nadomestil, višjih od  50 evrov, tožnik pa je trdil, da mu je izplačal več kot 900 evrov. Okrožno sodišče je Predina kasneje oprostilo, kar je potrdilo tudi višje sodišče. Sodnica je namreč ugotovila, da je tožba pomanjkliva in v enem delu tudi netočna.

Pevca Wernerja je leta 2009 doletela tožba RTV, ker je v oddaji Trenja okrnil ugled in njihovo dobro  ime. Zaradi izjave: "... cela Slovenija ve, da je EMA ena velika kuhinja … o tem, kdo bo zmagal na EMI, ne odloča ne publika, ne komisija, ne glasba, nego odločajo tri osebe na RTV Slovenija … kdo so ti trije ljudje, ne bom povedal ..." so ga tožili za 30 tisoč evrov. Po dveh letih pa je zadeva dobila sodni epilog. Nacionalka se je odločila, da tožbo umakne, enako pa je naredil tudi Werner, ki je po nasvetu svojega odvetnika Francija Matoza tudi sam vložil protitožbo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.