Magazin > VIP
41090 ogledov

Znani Slovenec s čolnom obtičal sredi morja, nato pa …

dejan krajnc, dejan dogaja Rok Deželak
Neverjetno, kaj vse se zgodi.

Ni ga človeka, ki se ne veseli toplih poletnih dni, osvežujočega plavanja v morju in brezskrbnega poležavanja na plaži. Med njimi je tudi pevec Dejan Dogaja, ki letos poletje preživlja v Dalmaciji v družinski mobilni hiški. Na morju pa gre kdaj tudi kaj narobe. Tako se je Dejan spomnil neprijetne izkušnje, ki jo je doživel pred dvema letoma: “S prijatelji smo si izposodili čoln, hoteli smo na Pag. Vendar smo na morju skoraj obtičali, saj so bili valovi tako visoki, da smo morali čoln parkirati, na otoku prespati in se naslednji dan vrniti,” je povedal za Žurnal24.

Štajerskega slavčka Damjana Murka je letos pot vodila najprej v Budimpešto, načrtuje pa tudi družinski izlet v London in na Hrvaško. Pevec je svoj najlepši dopust preživel v Parizu, saj je tam ob obisku Disneylanda podoživel svoje otroške sanje. Ni pa šlo brez težav, saj ko je stopil ven iz taksija, mu je iz žepa padel telefon pod taksistov sedež. Voznik se je na telefon javil šele po eni uri, Damjan pa je v smehu dodal, da še vedno ne razume, zakaj je imel na telefonu polno slik znamenitosti, ki jih je posnel taksist. “Najbrž zato, da bi mu plačal za pot, ki jo je vmes prevozil,” je hudomušno pripomnil Murko.

Vili Resnik že 17 let prisega na Pag, in sicer na apartma zraven divje plaže, kjer je malo ljudi. Najlepše se je imel na Karibih, ko je v okviru paketa ‘all inclusive’ lahko jedel in pil, kar je želel. “Pil sem celo koktajl na bazenu,” je dodal. Legendarnega pevca sicer na morju strašansko moti vročina, zato si dopust privošči že konec junija, vseeno doda, da je hvaležen, da je lahko na dopustu in da mu ni treba delati na soncu, kot npr. gradbenikom. 

Voditelj Gregor Trebušak je oddih tudi letos preživel v prikolici v Vrsarju. Na dopust se je z družino odpravil za dva tedna že pred počitnicami, ko še ni bilo prevroče. “Če me vprašate, kje sem preživel najlepši dopust, pa težko odgovorim, prav vsak je bil zgodba zase in ne vem, če je bil kdaj kakšen, ki ni bil dober. Tako da, važno, da je dopust, torej čas, potem pa je od nas odvisno, kakšnega si naredimo,” je povedal in se pri tem spomnil dogodka, ko sta z ženo Uršo prvič šla na potovanje na Kubo, kamor je Gregor vzel premalo denarja in mislil, da bo denar lahko dvignil na bankomatu, a njegove kartice ni sprejel.

Tudi voditeljico Ano Tavčar smo vprašali, kam se letos odpravlja na oddih:  “Še ne vem, kam grem na dopust. Se odločam spontano, po občutku. Vedno si najprej vzamem čas, da sem v miru nekaj dni, da vstajam brez budilke, si ustvarim jutranjo rutino z jogo, spijem vodo z limono in vzamem vitamine, da si telo opomore od naporov in stresa, vonjam svežo mento z balkona, ki z ležalnikom spominja na plažo, pogled na sosedovo fasado in okna pa v moji domišljiji zamenja turkizno morje, ki nežno valovi v mojih sanjah. Ni najlepšega dopusta, so pa najlepši trenutki, ki se zgodijo z najlepšimi ljudmi. Kaj je luksuzna jahta, če nisi tam z nekom, ki ga neskončno ljubiš? Kaj je sanjska plaža z mivko, če na njej ne gledaš svojih otrok, kako živijo za tisti trenutek, v polnosti, čistosti, globoki radosti, ki je odrasli skoraj ne zmoremo več?”

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • tone29 09:35 25.julij 2024.

    Čoln se ne parkira, se privede na obalo ali pa sidro.Novinarji de merda!

  • Avatar Suli
    Suli 07:46 25.julij 2024.

    Ti "znani Slovenci" si kar naprej plačujejo reklame, ker se očitno počutijo pozabljeni. Očitno ego trpi, ker niso tako "znani".🤔