Magazin > VIP
1659 ogledov

Znani Slovenec zaradi neprimernih izjav gosta plačuje visok davek

David Milosaljević instagram
Po intervjuju, ki je dvignil splet na noge, se mu izogibajo.

Intervju ustvarjalca vsebin Davida Milosaljevića, v katerem je gostil Dina Hajderovića, ki je zaslovel kot Aco iz filma Čefurji raus! in Peši iz filma Šuplje priče, je pred kratkim dvignil veliko prahu in dodobra razburil javnost. Dino je namreč odkrito povedal, da po njegovem mnenju ženske začnejo propadati že po 25. letu starosti.

"Punca se začne razvijati pri 13., 14. , 15., 16., pri 20. je top, tam do 25. se še držijo, odvisno, kakšen življenjski slog ima. Ampak tudi, če hodi na fitnes, pazi na prehrano, ne kadi, ne pije, leta naredijo svoje. Koža se začne povešati, strije so, gube so ... Če rodi, se to pospeši. S telovadbo lahko trebuh uredi, a to so po navadi tiste, ki res živijo za telovadbo in fitnes, teh je pa zelo malo. Take punce si tudi ne želiš imeti, ker to samo šteje kalorije in z njo ne moreš iti ven jest, ker neprestano komplicira,” je povedal. 

Javnost je bila ogorčena. Na noge so se dvignile slovenske vplivnice in opozarjale, da gre za toksične moške, ki na spletu prikrito širijo seksizem. Mnogi so bili mnenja, da odgovornost za povedano nosi tudi ustvarjalec intervjujev David, ki je sporne izjave objavil v obliki kratkih videov. Očitali so mu, da je to naredil samo zaradi ogledov in da bi se moral v prihodnje boljše odločati glede gostov in izjave gostov, ki so neprimerne, izrezati ven. 

David je za Žurnal24 povedal: "Moja naloga je voditi intervju, da mi oseba o neki tematiki pove čim več. Nisem razumel, zakaj so se tako spravili name, saj jaz vpliva, kaj bo oseba povedala, nimam. Četudi se s kakšno izjavo ne strinjam, osebi pustim, da pove svoje mnenje in ji postavljam ogromno podvprašanj. Saj to je smisel intervjuja. Vsak je namreč sam odgovoren zase in za svoje besede. Kako naj vem, kaj bo oseba rekla? Seveda ji dam možnost, da določene stvari izrežem ven, a vsakemu dopuščam, da se javnosti predstavi, kot se želi."

To se Davidu ni zgodilo prvič, splet so v preteklosti že razburile izjave osebne trenerke Patricije Pangeršič, ki si je privoščila nekaj neprimernih komentarjev na račun močnejših žensk, na udaru se je znašel tudi pevec Omar Naber, ki je med drugim povedal, da mu je še posebej všeč, če ženska za njim pospravlja. Posledično so ženske gostje, ki jih je povabil na intervju, vabila začele zavračati, saj jih je bilo strah, da bodo tudi one deležne močnih kritik.

Po mnenju predstavnic nežnejšega spola intervjuji promovirajo sporne tematike, kot sta patriarhalnost ali mizoginija. Na to se je odzval David, ki je zapisal: “Mar smo pozabili na vse vrhunske ženske gostje, ki so že bile na intervjujih. Po kakšni logiki intervjuji to promovirajo? Zato ker je eden od gostov rekel nekaj neumnosti, ki so na koncu dneva tako ali tako samo njegovo mnenje? V glavnem, škoda. Bo pa toliko manj žensk na teh intervjujih. Samo prosim, da se potem ne zgražate javno, kaj je kdo rekel na intervjuju, medtem ko same ne želite, ali si ne upate deliti svojega mnenja, razen ko je treba nekoga destruktivno uničiti.”

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.