Magazin
34 ogledov

X-Trail pri čelnem trku ni blestel

X-Trail se je v primerjavi z qashqaiem odrezal precej slabše. Kot kaže se pri ma Žurnal24 main
Glede na izjemne rezultate nissana qashqaia, ki je na testiranjih čelnega in stranskega trka dosegel vseh 37 možnih točk, je rezultat njegovega nekoliko večjega brata X-traila kar rahlo razočaranje.

Strokovnjaki organizacije Euro NCAP so uničili pripadnika nove X-trailove generacije. Senzorji na testnih lutkah so pri čelnem trku pri 64 km/h zabeležili, da bi se najslabše pisalo votnikovemu vratu, saj je ob trku glava zanihala močno nazaj. Kolena in stopala so pri trku z armaturno ploščo prav tako utrpela znatne poškodbe, so zaznale natančne naprave.

Za bočni trk in trk z drogom je avtomobil dobil vse točke. Skupno število 30 zbranih točk je tako zadostovalo za dandanes zelo povprečne štiri zvezdice.

X-trail se je nekoliko odkupil z zelo dobro varnostjo najmlajših potnikov, saj so "tiletne" lutke na zadnjem sedežu čelni in bočni trk preživele zelo dobro. Skupno je za varnost otrok prejel štiri zvezdice. Nekoliko slabše pa bi jo ob trku z vozilom odnesli pešci. Simulacija trka pri 40 km/h na uro je pokazala na velike možnosti poškob peščevih nog in glave. Skupno je rezultat zadostoval za dve zvezdici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.