Magazin
216 ogledov

Zavitek z jabolki in hruškami

Klasika za jesen in zimo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Jabolka, hruške, cimet in rozine potrebujete, če želite speči pravi jesenski zavitek. Dober tek!

Sestavine:

  • 50 dag vlečenega testa
  • 50 dag kiselkastih jabolk
  • 50 dag hrušk
  • moka
  • 1 pest rozin
  • 1 neškropljena limona
  • rjavi sladkor
  • 4 keksi petit beurre
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 5 dag nasekljanih orehov
  • mleti cimet
  • maslo

Priprava:

  • Rozine namočite v mlačni vodi ali rumu. Jabolka in hruške operite, olupite, odstranite jim peščišče in jih narežite tanke krhlje. Limonino lupinico nastrgajte, sadež ožemite in z limoninim sokom pokapajte jabolka in hruške.
  • Vlečeno testo razgrnite na pomokani delovni površini. Obložite ga s sadjem. Potresite z zdrobljenimi keksi, nasekljanimi orehi, rozinami, malo limonine lupinice žlico ali dvema sladkorja, vaniljevim sladkorjem, mletim cimetom in koščki masla.
  • Zvijte in prestavite v namaščen pekač. Postavite v pečico, ki ste jo ogreli na 180 stopinj Celzija, ter pecite približno 45 minut oziroma toliko časa, da zavitek postane zlatorumene barve. Med pečenjem lahko zavitek premažete s smetano, da se testo ne izsuši.

več receptov za zavitke poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.