Jabolka, hruške, cimet in rozine potrebujete, če želite speči pravi jesenski zavitek. Dober tek!
Sestavine:
- 50 dag vlečenega testa
- 50 dag kiselkastih jabolk
- 50 dag hrušk
- moka
- 1 pest rozin
- 1 neškropljena limona
- rjavi sladkor
- 4 keksi petit beurre
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 5 dag nasekljanih orehov
- mleti cimet
- maslo
Priprava:
- Rozine namočite v mlačni vodi ali rumu. Jabolka in hruške operite, olupite, odstranite jim peščišče in jih narežite tanke krhlje. Limonino lupinico nastrgajte, sadež ožemite in z limoninim sokom pokapajte jabolka in hruške.
- Vlečeno testo razgrnite na pomokani delovni površini. Obložite ga s sadjem. Potresite z zdrobljenimi keksi, nasekljanimi orehi, rozinami, malo limonine lupinice žlico ali dvema sladkorja, vaniljevim sladkorjem, mletim cimetom in koščki masla.
- Zvijte in prestavite v namaščen pekač. Postavite v pečico, ki ste jo ogreli na 180 stopinj Celzija, ter pecite približno 45 minut oziroma toliko časa, da zavitek postane zlatorumene barve. Med pečenjem lahko zavitek premažete s smetano, da se testo ne izsuši.