Zelje
Če ga imate na hladnem, se lahko obdrži tudi kakšen teden. Če začne bledeti, pa samo odtrgajte zunanje liste.
Korenje
Prvo, kar morate narediti je, da odrežete zelene vrhove. Shranite ga lahko na različne načine - lahko ga imate v vlažnem prostoru, zavitega v krpo ali brisačo, pa tudi v hladilniku.
Gobe
V originalnem pakiranju jih lahko nekaj dni hranite v hladilniku.
Krompir in čebula
Shranjuje ju v hladnem, temnem in suhem prostoru. Najbolje v shrambi, kleti ali kuhinjski omari.
Kumare
Kumare bodo ostale sveže dlje, če jih boste ovili v vlažno brisačo ali krpo in shranili v hladilnik.
Banane
Priporočamo, da po nakupu ločite vsako banano in jih hranite na polici ali v luknjičasti košari.
Grozdje
Najpogostejša napaka je, da grozdje, preden ga položite v hladilnik, operete. Res je, da se boste tako znebili umazanije, toda hkrati boste slabo vplivali na plod, saj bo ta prej zgnil.
Nektarine
V hladilniku imejte samo zrele. Dan ali dva pred uživanjem jih dajte na sobno temperaturo, da se zmehčajo.
Maline
Operite jih z mešanico vode in kisa, ki naj bo v razmerju 1:3. Nato jih položite na papirnat list v plastični posodi in ga, ko postane moker, zamenjajte s suhim. Maline lahko kakšen dan hranite v hladilniku.
Kivi
Dokler ne dozori, ga hranite na sobni temperaturi, nato ga postavite v hladilnik, kjer ga lahko hranite še največ dva tedna.
Jaz jo shranim na 5,45'' disketo in sem zadovoljén.