10 ogledov

Na balkansko romsko trubo gredo ...

Boban in Marko Markovič Kino Šiška
V prestolnico spet prihajajo prvaki balkanske romske trube. 10. februarja jih ujemite na odru Kina Šiške. Trije srečni izžrebanci bodo poskakovali brezplačno. In to so ...

Na koncert gredo brezplačno Polona Zabukovec, Jernej Kovač in Martin Primc. Čestitamo!

Z osveženim repertoarjem bo ena najboljših romskih trubaških zasedb zadonela v Katedrali Kina Šiška. Glasba, ki jo izvaja 13-članski ansambel Bobana in Marka Markovića, v celoti opredeljuje njihovo romsko poreklo, hkrati pa poznavalsko prikimavajo vsem drugim glasbenim in kulturnim ozadjem, ki so z njihovo tradicijo tesno povezana.

Orkester je nastopil že v številnih državah po svetu, med drugim v Grčiji, Belgiji, Romuniji, ZDA, Italiji, Avstriji in na Madžarskem. V zadnjih sedmih letih so odigrali več kot 600 koncertov. Samo v letih 2002 in 2004 so nastopili na več kot sto koncertih, tudi na turneji po ZDA in Kanadi.

Boban in njegov sin Marko nastopata tudi v dokumentarcu o romskih umetnikih, naslovljenem Usti Opre, v katerem se pojavijo tudi Iva Bittova, Kalman Balogh, Ivo Papasov, Sergey Erdenko in drugi.

Cena vstopnice v predprodaji znaša 16 evrov, za dijake, študente in upokojence 12,80 evra, na dan koncerta pa vas bo stala 19 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.