32 ogledov

Na tehnoidnega Sutekha gredo ...

Gramofon Shutterstock
Ljubljansko K4 bo v petek, 16. decembra, preplavil val tehnoidnega zvoka, ki mu bo na razpetih elektronskih jadrih vladal ameriški interdisciplinarni umetnik in oblikovalec Seth Horwitz alias Sutekh. Ste med izžrebanci?

S Sutekhom se bodo brezplačno sukali Patricija Grbac, Katarina Legat, Andrej Čupin, Peter Aljaž in Tadej Marolt. Čestitamo!

Sutekhov glasbeni poltrak se razteza od ljubiteljskega ukvarjanja z elektronskimi napravami, službe didžeja na lokalnem radiu, učenja klavirja, kontrapunkta in harmonije, do študija elektronske glasbe in snemalnih medijev na univerzi Mills, ki ga je zaključil trinajst let po pridobitvi diplome kognitivnih znanosti. Tam je med drugimi projekti napisal serijo študijskih kompozicij za računalniško nadzirani klavir, ki je junija 2011 izšla pri založbi LINE, kuratorja Richarda Chartierja.

Seth nastopa v galerijskih prostorih, muzejih in na festivalih, med katerimi velja izpostaviti kanadski Mutek, newyorško White Box galerijo in Berkleyjski umetnostni muzej, kjer je kot inštrument uporabil zastarel CRT monitor. Njegovi nastopi v klubih so redkejši, a zato toliko bolj ekskluzivni.

Sutekhova glasba je poleg tehnoidnega plesnega jedra osredotočena na medsebojne odnose čutnih zaznav in repetitivnih procesov, pri katerih na izviren način združuje posebnosti v delovanju in obnašanju strojev. Pri založbah Force Inc./Mille Plateaux (D), Soul Jazz Records (UK), The Leaf Label (UK), Minus (CAN) in Orthlorng Musork (USA) je izdal pester nabor skladb, za katerega je skoval naziv Paradoksalni tehno.

Vstopnina do polnoči znaša sedem evrov, pozneje deset evrov (študent osem evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.