Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas vabi na odprtje 12. Festivala vin in oljčnega olja Šempas - Žlahtna dediščina Slovenije. Gre za tradicionalno druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami.
Festival vin in oljčnega olja Šempas, bo odprt v nedeljo, 25. marca, od 15. do 21. ure, ter se bo nadaljeval v ponedeljek, 26. marca 2018, od 15. do 20. ure. Dogajanje bo v Kulturnem domu Šempas.
Ob odprtju bodo zbrane pozdravili župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica Črtomir Špacapan, Vipavska vinska kraljica Predstavitev festivala vin Ana Bric, someljejka III. stopnje in vodja projekta Dejana Baša.
V ponedeljek, 26. marec bo ob 10.00 GoGourmet kuharska delavnica Kuhanje z divjo hrano Goriške, ki jo bo vodil kuharski mojster Marko Pavčnik. Delavnica bo potekala v Restavraciji Mama na Ajševici. Pripravljata jo Turistična zveza TIC Nova Gorica in Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica – sekcija gostincev. Delavnica je plačljiva, obvezne so prijave na tzticng@siol.net.
Ob 17.00 bo delavnica Poslušajmo, okušajmo, spajajmo. Predavanje Užitne divje rastline Goriške bo imel poznavalec divje hrane Dario Cortese. Obenem bo potekalo še okušanje jedi na delavnici Divja hrana Goriške, vodja bo kuharski mojster Marko Pavčnik. Delavnico Vino v objemu narave pa bo imel Ivan Peršolja, predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije. Degustacija festivalskih vin in oljčnih olj.
Vstopnina bo 15 evrov.