Oglaševanje
67 ogledov

Tosama praznuje 90 let

tosama Žurnal24 main
Domžalska Tosama te dni slavi 90-letnico ustanovitve. Podjetje je zraslo iz majhne »izdelovalnice vate in vsakovrstnih obvez«, danes pa njene izdelke najdete povsod – v bolnišnici, ambulanti, lekarni, na polici trgovine ter v toaletni torbici vsake ženske.

Uspešno leto 2012

Tosama je leto 2012 zaključila uspešno. Povečala je čiste prihodke od prodaje, dvignila prodajo, zmanjšala svoje finančne obveznosti in vzpostavila pomembne strateške povezave z znanstvenimi institucijami in s kupci na trgih Evrope in Azije.

Tosama je doma in po svetu prepoznavna kot sodobno podjetje, ki že od leta 1923 na Viru pri Domžalah razvija, izdeluje in prodaja higienske in medicinske izdelke. 427 zaposlenih ustvarja doma razvite izdelke, saj je njihovo vodilo misel, da si potrošniki zaslužijo stalno skrb, odgovoren odnos in zanesljivo kakovost.

Izdelki predvsem za ženske in otroke

Tosama je pretežno ženski kolektiv, tudi uporabnice njenih izdelkov so večinoma ženske. Iz Tosaminih proizvodnih hal zanje vsakodnevno prihajajo ženski tamponi, vložki, najrazličnejše vate, poleg tega pa vse tisto, kar mora biti pri roki ob oskrbi ran in poškodb – od povojev in obližev do kompres. Pomembna Tosamina publika so tudi otroci, saj njihove mamice vedno raje posegajo po izdelkih za nego telesa in obraza otrok ter nego mamic po porodu, ki so iz naravnih materialov in v prikupni oranžni embalaži to.to.

Vrhunska kakovost z mednarodnimi certifikati

Tosama vrhunsko kakovost dokazuje z mednarodnimi certifikati, kot so ISO 9001, 14001, 13485, BRC, PEFC, celoten proces pa je usklajen še z množico različnih standardov, direktiv in zakonodaj (MDD 93/42/EEC, GOTS, OEKO tex standard 100, FDA, SWAN …), ki jih zahteva izvoz na zahtevne trge Evrope in drugih celin.

Tosamini izdelki so plod lastnega razvoja. Nastajajo v okviru raziskovalne skupine podjetja, ki pa se zelo uspešno povezuje z uveljavljenimi domačini in tujimi raziskovalnimi središči. Raziskovalna skupina je zadnja leta zaključila številne aplikativne projekte v okviru ARRS, Eureke in MG ter se uspešno vključila v različne raziskovalne konzorcije. Ne nazadnje je soustanoviteljica Centra odličnosti Polimerni materiali in tehnologije ter članica Irspina in Edane.

Odličen temelj za pridobivanje novih kupcev na mednarodnih trgih je tudi patentna zaščita. Za zaščito lastnega razvoja v svetu je Tosama dva patenta že pridobila, naslednji trije pa so v postopku. Tudi zato je podjetje s svojimi izdelki danes prisotno na vseh celinah.

V trgovino tudi z naročilnico

Tosama ima dve lastni prodajalni, do konca leta pa načrtuje odprtje še tretje. Samopostrežni trgovini prinašata predvsem ponudbo Tosaminih izdelkov po ugodnih cenah, na policah je vse za nego malčkov, izdelki iz programa saniteta in inkontinenca, kozmetika, dietetični izdelki in še marsikaj. V obeh trgovinah izdajajo medicinsko-tehnične pripomočke na naročilnice zdravnikov. Trgovini sta na Viru pri Domžalah na Šaranovičevi cesti 35 (ob podjetju) in v Mariboru na Jezdarski ulici 4. Med delovniki sta odprti od 8. do 19. ure, ob sobotah pa od 8. do 12. ure.

Izdelki iz naravnih materialov za najbolj zahtevne

Izdelke Natura Femina poznajo zahtevnejše ženske, ki cenijo zdrav način življenja in zase kupujejo le izdelke iz naravnih materialov. Pri njihovi intimni negi zato ne gre brez vložkov in tamponov iz čistega ali celo organskega bombaža. Predvsem vložki zaradi svoje naravne sestave namreč ne dražijo kože in ne spreminjajo naravne kislosti sluznice, koža pa nemoteno diha in se ne izsušuje. Izdelki niso beljeni s klorom in v njih ni nobenih super vpojnih kemičnih praškov in parfumov.

Med za sodobno oskrbo rane

Tosama je zadnja leta veliko vložila v razvoj izdelkov za sodobno oskrbo ran, ki tudi v svetovnem merilu doživlja velike premike. Vse bolj se namreč opušča oskrba ran s klasično gazo, nadomeščajo pa jo sodobni materiali. Ti so večinoma takšni, da omogočajo vlažno celjenje, se z rano ne sprijemajo in zato ne povzročajo bolečin ob menjavi, na rani pa lahko ostanejo tudi več dni.Tosamini strokovnjaki so razvili oblogo za celjenje ran z medom.

Z medom so rane celili že v starem Egiptu. Med zaradi svojih lastnosti v rani ustvari okolje, ki zavira rast bakterij in pospešuje celjenje.Za glavno sestavino sodobnih medicinskih oblog so v Tosami izbrali slovenski kostanjev med, ki je bil od vseh testiranih slovenskih vrst medu najučinkovitejši. Sterilne obloge Vivamel skrajšajo čas celjenja ran in zmanjšajo neprijeten vonj okužene rane. Priporočajo jih tudi pri celjenju kirurških ran, ran po poškodbi, opeklin, golenjih in diabetičnih razjed ter razjed zaradi pritiska, okuženih ran in ran z močnim vonjem.

Bolezni ven in kompresijsko zdravljenje

Bolezni ven spadajo med najpogostejše kronične bolezni, pestijo pa polovico odrasle populacije. Zaradi motenj v delovanju ven na spodnjih okončinah lahko zaradi oslabljenega delovanja zaklopk v venah kri zastaja in nezadostno odteka. Pri tem se vene razširijo in tako nastanejo krčne žile. Ker se v prizadetih venah nabira vedno več krvi, vene nabreknejo, iz njih začne iztekati tekočina, pojavijo pa se tudi otekline. Ko se zmanjša še dotok sveže krvi, koža postane modrikasta, bolj boleča in ranljiva, zlasti v predelu skočnega sklepa. In takrat nastane golenja razjeda (rana).

Kompresija je osnovni način zdravljenja kroničnega venskega popuščanja in limfedema. S kompresijo stisnete vene in zmanjšate oteklino tkiva oziroma povečate venski oziroma limfni pretok. Tok krvi preusmerimo proti srcu. Med najuspešnejše pripomočke za kompresijsko zdravljenje uvrščamo prav kompresijske povoje Vivavene.

Nepogrešljiva tubica medu

Domača lekarna ni popolna, če v njej ni sterilnih obližev Vivacare mel, dopolnjenih s tubico medicinskega medu. Opraskana kolena, že okužene rane ali rane, ki se počasi celijo, pa tudi ognojke, tujke in opekline – vse to preprosto in učinkovito oskrbimo z njim. Medicinski med namreč zavira rast mikroorganizmov ter tako pospeši celjenje ran in prepreči okužbo. Preprosto ga nanesete na blazinico primernega obliža iz seta ter z njim pokrijete rano. Škatlico obližev Vivacere mel najdete v vsaki lekarni.

Novost za malčke – komplet za nego popka

Novorojenčki in dojenčki potrebujejo vso toplino in pozornost, ki jim jo lahko ponudimo. Še posebno skrbno nego zahteva njihova koža, ki je izjemno mehka in voljna, a hkrati zelo tanka in občutljiva. V prvem obdobju po rojstvu še ni sposobna varovati telesa pred zunanjimi vplivi, zato snovi, ki prihajajo v stik s telesom, lažje prodirajo v notranjost. Za nego je treba izbirati čim kakovostnejše in naravnejše izdelke in materiale. Z njihovo uporabo se izognejo možnim vnetjem in okužbam. Še posebno pa je pomembno dejstvo, da naravni materiali ne dražijo kože in ne povzročajo alergij.V Tosami so v ta namen razvili linijo izdelkov to.to, ki so namenjeni negi malčka od prvih dni po rojstvu ter negi mamice v obdobju po rojstvu. Tetraizdelki in vate so izdelani iz popolnoma naravnega materiala, stoodstotnega bombaža. Odlikuje jih mehkoba in visoka vpojnost ter so dermatološko testirani. Za tiste, ki za nego svojega malčka želijo uporabljati izdelke s čim manj dodanih umetnih sestavin, priporočamo suhe soft krpice. Vlažni robčki to.to so eni od redkih na trgu brez parabenov in parfumov. Blazinice za dojenje, vpojni vložki za po porodu in mrežaste hlačke pa so namenjeni mamicam po porodu. Zagotavljajo jim varnost in udobje. Novost v liniji je komplet za nego popka, ki vsebuje sterilne izdelke za domačo oskrbo popka pri novorojenčku.

Linija Jasmin, za dame treh generacij

Zdravje ni samo stanje telesa, ampak je seštevek vseh naših navad. Nad nekaterimi dejavniki ne moremo imeti nadzora, zato so majhne podrobnosti, ki nas navdajajo z zdravjem in srečo, še toliko močnejšega pomena. In zakaj se ne bi počutile kar se da prijetno in varno tudi v času menstruacije? Diskretnost, mehkoba, varnost in strinjanje prijateljice so ključni dejavniki dobrega počutja, kar še posebno velja za najmlajša dekleta. Za te razvijajo linijo Jasmin Girl. Vanjo so vključili izdelke, ki so zaradi primerne velikosti, čistosti in sledenja trendom najprimernejši za mlade dame.

Higienski vložki in tamponi Jasmin so izdelani iz materialov, ki so primerni tudi za občutljivo kožo. Narejeni so iz prepletenih vlakenc, ki omogočajo dihanje. Vložek oziroma tampon je treba dovolj pogosto menjati, saj se zaradi predolgotrajne uporabe razmnožijo bakterije in posledično nastane vnetje. Ob uporabi izdelkov Jasmin boste sproščeno opravljale vsakodnevne dejavnosti. Vložki Jasmin so visoko vpojni, kar pripomore k večji varnosti. Ker ne vsebujejo parfumov in drugih škodljivih substanc, ste lahko glede draženja kože ali alergijskih reakcij pri uporabi brezskrbne. Razviti so za vse, tudi za najobčutljivejše in najzahtevnejše uporabnice.

V kopalnici pa nikakor ne smejo manjkati negovalni izdelki Jasmin, namenjeni negi telesa, obraza in nohtov,ki jih najdete v elegantni rdeče črni embalaži. Zvečer si osvežite obraz  in odstranite ličila s kozmetičnim robčkom. Nohte očistite z mokrimi blazinicami za odstranjevanje laka. Ali pa se preprosto razvajajte z nežnimi vatnimi izdelki Jasmin iz 100% bombaža.

Nikoli ni prekmalu za ozaveščenost o stresni inkontinenci

Če se pojavi uhajanje urina pri kašljanju, kihanju ali drugih gibih, ki povečajo pritisk na mehur, to imenujemo stresna inkontinenca. Najpogosteje se pojavi zaradi sprememb v nosečnosti, pri porodu ali v menopavzi, pred menstruacijo, ko se zniža količina estrogena v krvi. Zavedajmo pa se, da urinska inkontinenca ni neizogiben pojav staranja, zato je odločilen korak premagati zadrego in svojemu zdravniku opisati težave.

Stresno inkontinenco obvladujemo z nošenjem vložkov za lahko inkontinenco Vir Special. Zagotavljajo udobje, varnost in diskretnost, prepuščajo zrak, preprečujejo neprijetne vonjave, dobro vpijajo in so neprepustni za tekočino. Za dodatno higieno poskrbite z intimnimi vlažnimi robčki Vir special.  Samo tako se boste počutile brezskrbno, vsak dan.