Popotnik
16079 ogledov

Ana Roš odpira novo restavracijo

Ana Roš Suzan Gabrijan
Pred Ano Roš je nov izziv. Kuharska mojstrica začenja novo zgodbo, tokrat v hrvaški Istri.

Ana Roš je za gastronomski portal Kult Plave Kamenice potrdila, da v sodelovanju z istrsko hotelirsko družbo Valamar v Poreču odpira bistro JAZ by Ana. "Iskreno verjamem, da je koncept JAZ by Ana Roš popoln model za uživanje in sprostitev v prostem času. Je sodoben pristop k obedovanju in delitvi, prostor, kjer se lahko sprostite, poslušate glasbo, uživate v odličnih koktajlih in vrhunski hrani," je povedala Ana Roš. Roš je lastnica in kuharska mojstrica Hiše Franko, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami, in priljubljenega ljubljanskega bistroja JAZ, v katerem ob koncih tedna jedo številni Zagrebčani. 

"Odprtje v Poreču je zame velik korak naprej," je dejala. "Valamar je odličen partner. Vedo, kaj pomeni beseda gostoljubnost. Jaz pa sem zaljubljena v Istro in Jadransko morje, zato sem zelo navdušena, da bom koncept ljubljanskega JAZ prilagodila temu novemu istrskemu, poreškemu JAZ."

Ana Roš | Avtor: Benjamin Schmuck Benjamin Schmuck

Do sodelovanja je prišlo, ko so predstavniki Valamarja obiskali Anin ljubljanski bistro. "Ko so Valamarjevi prišli v Ljubljano v JAZ by Ana Roš, okusili hrano in začutili vzdušje mojega bistroja, so mi povedali, da je prav to tisto, kar si želijo za svoj novi gastronomski projekt v Poreču. In tako se je začela zgodba o JAZ v Poreču. In o dolgem in lepem prijateljstvu."

Vrata bodo odprli decembra letos. Bistro bo dobil prostor na robu poreške Rive. Odprt bo večji del leta.

V mesto, ki je bilo še pred nekaj leti sinonim za gastronomsko puščavo, tako prihaja po bratih Cerea še en kuhar s tremi Michelinovimi zvezdicami. Marca prihodnje leto pa se bo v Poreču odprl luksuzni hotel Pical s številnimi restavracijami. Vsaj eno od njih naj bi po poročanju portala Kult Plave Kamnice vodil priznani tuji kuhar z Michelinovimi zvezdicami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • maček 20:04 22.april 2025.

    A bo kmalu začela kaj kuhat, al bo samo kranclala krožnike.?

  • mateja04 14:23 22.april 2025.

    Kako pa kaj pekarna v Ljubljani, ga. Roš, ste nanjo čisto pzabili?

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 14:11 22.april 2025.

    Od te vrste mojstrov je tale še najboljši........ https://www.tiktok.com/@naatje52/video/7463523500809080086