Ana Roš je za gastronomski portal Kult Plave Kamenice potrdila, da v sodelovanju z istrsko hotelirsko družbo Valamar v Poreču odpira bistro JAZ by Ana. "Iskreno verjamem, da je koncept JAZ by Ana Roš popoln model za uživanje in sprostitev v prostem času. Je sodoben pristop k obedovanju in delitvi, prostor, kjer se lahko sprostite, poslušate glasbo, uživate v odličnih koktajlih in vrhunski hrani," je povedala Ana Roš. Roš je lastnica in kuharska mojstrica Hiše Franko, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami, in priljubljenega ljubljanskega bistroja JAZ, v katerem ob koncih tedna jedo številni Zagrebčani.
"Odprtje v Poreču je zame velik korak naprej," je dejala. "Valamar je odličen partner. Vedo, kaj pomeni beseda gostoljubnost. Jaz pa sem zaljubljena v Istro in Jadransko morje, zato sem zelo navdušena, da bom koncept ljubljanskega JAZ prilagodila temu novemu istrskemu, poreškemu JAZ."

Do sodelovanja je prišlo, ko so predstavniki Valamarja obiskali Anin ljubljanski bistro. "Ko so Valamarjevi prišli v Ljubljano v JAZ by Ana Roš, okusili hrano in začutili vzdušje mojega bistroja, so mi povedali, da je prav to tisto, kar si želijo za svoj novi gastronomski projekt v Poreču. In tako se je začela zgodba o JAZ v Poreču. In o dolgem in lepem prijateljstvu."
Vrata bodo odprli decembra letos. Bistro bo dobil prostor na robu poreške Rive. Odprt bo večji del leta.
V mesto, ki je bilo še pred nekaj leti sinonim za gastronomsko puščavo, tako prihaja po bratih Cerea še en kuhar s tremi Michelinovimi zvezdicami. Marca prihodnje leto pa se bo v Poreču odprl luksuzni hotel Pical s številnimi restavracijami. Vsaj eno od njih naj bi po poročanju portala Kult Plave Kamnice vodil priznani tuji kuhar z Michelinovimi zvezdicami.
A bo kmalu začela kaj kuhat, al bo samo kranclala krožnike.?
Kako pa kaj pekarna v Ljubljani, ga. Roš, ste nanjo čisto pzabili?
Od te vrste mojstrov je tale še najboljši........ https://www.tiktok.com/@naatje52/video/7463523500809080086