Popotnik
5391 ogledov

Na to se pripravite, če greste na morje

Strunjan plaža
Marsikdo bi ta čas pričakoval, da je temperatura morja visoka, a realnost je drugačna.

Temperatura morja je v zadnjih dneh namreč izrazito podpovprečna. Potem ko je bila v začetku meseca povprečna dnevna temperatura morja za ta mesec nadpovprečnih 27 stopinj Celzija, je zadnje dni temperatura morja izrazito podpovprečna. Kot je za STA povedala dežurna hidrologinja Agencije RS za okolje (ARSO) Mojca Robič, presega komaj 20 stopinj Celzija. Do ohladitve je med drugim prišlo zaradi močne burje.

Obala | Avtor: Igor Vlah Utrinek iz obale po sprostitvi ukrepov in po odprtju občinskih meja. Igor Vlah
Kot je še pojasnila hidrologinja, zelo vroče ta mesec še ni bilo, k ohladitvi morja pa je najbolj pripomoglo dvodnevno obdobje močne burje in neviht. "Burja vodo zmeša, zaradi česar se pohladi," je razložila.

Povprečna julijska temperatura morja je po podatkih ARSO med 23 do 25 stopinjami Celzija. Navadno je v začetku julija temperatura nižja in se proti koncu viša, tako da zaenkrat julijski trend temperature morja odstopa od običajnega.

Meritve kopalnih voda Arso kakovost vode Popotnik Ste vedeli, v kakšni vodi se pri nas kopamo?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice