Popotnik
3636 ogledov

Najbolj priljubljeni vrhovi v Sloveniji

Osojnica Bled
To so razgledi z vrhov, ki so najpogostejše deljeni na družbenih omrežjih.

Slovenija je v zadnjih letih postala pravi magnet za t.i. "instagramerje" iz celega sveta. Naša dežela je pravi raj za vse, ki so na lovu za popolno fotografijo z najlepšim razgledom. Slovenska turistična organizacija (STO) je zbrala seznam tistih slovenskih vrhov, ki so najpogosteje "žrtev" tujih in domačih "instagramerjev". Nekaj njih vam predstavljamo tukaj.

Bled Vredno? Popotnik Za devetdnevno potovanje po Sloveniji 4970 evrov

Golica

Golica je po svetu zaslovela kot umetniški navdih za najbrž najbolj znano pesem pokojnega glasbenika Slavka Avsenika. Vrh v Karavankah pa je zelo priljubljen tudi pri pohodnikih, saj ponuja neverjetne razglede. STO pravi, da se Golico najbolj splača "obiskati v maju, ko ob njenem vznožju zacvetijo narcise oz. ključavnice in odenejo pokrajino v čudovito belo ogrinjalo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Sznapka (@martinsznapka) on

Triglav

Naš najvišji vrh krasi grb države in ima velik simbolni pomen za vse Slovence. Prevečkrat slišimo, da je le tisti pravi Slovenec, ki se je vsaj enkrat v življenju povzpel na Triglav. Že na poti na goro se pohodnikom ponuja več neverjetnih pogledov na pokrajino, ob bistrem vremenu pa je z vrha možno videti velik del Slovenije in celo vse do morja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D A N I E L A (@daniela_celigoj) on

Jezero Jasna Kranjska Gora Široka ponudba Popotnik Ljubitelji kolesarstva, te poti ne smete spregledati

Mala Osojnica

Danes že kultna klop na Mali Osojnici, ki ponuja dih jemajoč pogled na Blejsko jezero in Karavanke ter Kamniško-Savinjske Alpe je v preteklih letih postala znana po vsem svetu. Do samega vrha hriba, kjer klop stoji boste potrebovali okoli 45 minut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina (@tina_0089) on

 

Mangart

Cesta na Mangart je ena najlepših slovenskih gorskih cest. Že sama vožnja vas bo nagradila s prelepimi razgledi. Pripeljali se boste na več kot 2000 metrov visoko Mangartsko sedlo, vzpon na sam Mangart pa vam bo vzel približno dve uri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Callum Thompson (@adventure_cal) on

Gorsko kolesarstvo Gorsko kolesarstvo Popotnik V sedmih dneh čez Slovenijo z gorskim kolesom

Vogar

Bohinjsko jezero je poleg Blejskega jezera eno najbolj znanih in priljubljenih slovenskih jezer. Nepozaben pogled nanj pa boste imeli s planine Vogar, ki postaja vedno bolj priljubljena izletniška točka med "instagramerji". Planina v osrčju Triglavskega narodnega parka je tudi vzletna točka za jadralne padalce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taja Oremuz {C'est La Vie 🌸} (@tajarmz) on

Vršič

Vožnja po prelazu Vršič vam bo nudila mnogo različnih možnosti za fotografiranje. Poleg samih razgledov tudi jezero Jasna, Rusko kapelico in izvir reke Soče. Po ovinkasti cesti se radi povzpenjano tudi kolesarji. Zato si tudi vzemite čas za celodnevni izlet, naj se vam ne mudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌞 A n a 🌞 (@_anapauletic_) on

Postani popotnik in raziskuj svet z nami. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice