Popotnik
65073 ogledov

Nekdanjemu ponosu danes grozi propad

hotel Celjska koča Profimedia
V ponedeljek, 16. januarja 2023, se je iztekel rok za prijavo na javno zbiranje ponudb za najem hotela na Celjski koči. Do izteka roka družba ZPO Celje ni prejela nobene ponudbe. Kaj sledi?

Če bi v zameno za tri tisočake dobil v najem kočo, ki se nahaja tik bo smučišču, ima krasen razgled na spodnje mesto, v njej pa se nahajata še welnes in prenočišča, bi verjetno vsak poslovnež ponudbo brez pomisleka sprejel. Navzven sanjska ponudba ima v primeru hotela Celjska koča v realnosti kar nekaj 'hakeljcev'. Ti pripomorejo k temu, da se po odprtju javne ponudbe za najem hotela, do sedaj na razpis družbe ZPO ni prijavil še noben pogumnež, ki bi bil izziv pripravljen sprejeti. Hotel Celjska koča med drugimi že dlje časa čaka na obnovo.

Celjska koča | Avtor: Profimedia Profimedia
Naj spomnimo: podjetje Pišek gostinstvo je konec minulega leta po pičlih šestih mesecih napovedalo odstop od najemne pogodbe za hotel Celjska koča. Kot razlog so navedli pomanjkanje kadrov in gostov med tednom, ko hotel po njihovih besedah praktično sameva. 

V novem razpisu je bil tako predviden petletni najem z enako najemnino, kot je bila razpisana že prvič. Ta je mesečno znašala 4.147 evrov. Pišek pa naj bi mesečno plačeval pet tisoč evrov za najemnino in poleg tega imel še 10.000 evrov dodatnih stroškov. Izbrani ponudnik je poleg najemnine dolžan plačati še vse komunalne priključke, biološko čistilno napravo, tekoče vzdrževanje najetih površin in opreme, ter vse javne dajatve, povezane s predmetom najema.

Velika planina še letos Popotnik Znana turistična atrakcija z novo pridobitvijo, ki bo razveselila mnoge

Z namenom, da se hotel ne bi zaprl, je po odstopu od pogodbe gostinstva Pišek, skrb za razpis prevzela celjska družba ZPO. Ker se na prvo njihovo ponudbo v enem tednu ni nihče prijavil, so razpis ponovili. Ta pa je prinesel dve novosti, in sicer da bo v skladu z dogovorom hotel možno prekategorizirati v drugo obliko nastanitvenega obrata. Prav tako se novemu najemniku obeta 30-odstotno znižana izhodiščna cena najema, ki bo sedaj znašala nekaj več kot 2900 evrov mesečno brez davka.

Razpis je že objavljen na spletni strani družbe in Mestne občine Celje ter na družbenih medijih družbe ZPO Celje. Ponudniki bodo svojo ponudbo lahko oddali do 27. januarja do 12. ure.

Kot je včeraj poročal Svet na Kanalu A, je bivši upravitelj Peter Pišek izpostavil, da bi bilo koncept objekta smiselno preorganizirati v planinski dom. Prav tako bi mu bilo treba prilagoditi odpiralni čas, tako da bi objekt imel vrata odprta le ob koncih tedna. Tudi pri družbi ZPO so spremembam kategorizacije objekta, bodisi v nižjo kategorijo bodisi za preoblikovanje v povsem drugo obliko nastanitvenega objekta, naklonjeni.

Komentarjev 6
  • Ocvirke 14:25 10.junij 2023.

    Ob sramotnih cenah kot jih je imel najemnik, smo vsi raje šli na hrano in pijačo v bližnjo planinsko kočo.

  • Avatar karjola
    karjola 16:13 20.januar 2023.

    Tako se dela. Daš v najem on potem pričakuješ da ti bo najemnik zastojn obnavljal razpadajočo stavbo in delal izgubo.

  • blayo 14:53 20.januar 2023.

    Hmm, Merlak bi se lahko javil 😉

Sorodne novice