Popotnik
31290 ogledov

Nima (še) statusa kopalne vode, a se kopanje v njem res splača

supanje Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Prijetna osvežitev, brezplačni senčniki in počivalniki, brezplačno parkiranje, na lokaciji tudi reševalec iz vode, redno preverjajo kakovost vode ...

V Sloveniji imamo uradno 48 kopalnih voda, kakšna je njihova kakovost lahko preverite v spodnjem prispevku.

Ker je Slovenija res bogata z vodami in prijetnimi kotički za kopanje, pa imamo številne dodatne lokacije, kjer se v najbolj vročem delu leta namakamo. Ena izmed takšnih prijetnih kopalnih kotičkov je Soboško jezero, ki ga lahko obiščete skupaj z Interaktivnim doživljajskim parkom Expano.

Expano | Avtor: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Soboško jezero in Interaktivni doživljajski park Expano

"Ob ureditvi degradiranega območja ob murskosoboški kamenšnici, ki je bila načrtovana za novo pridobitev občine – Interaktivni doživljajski park Expano, smo načrtovali tudi ureditev dela jezera za kopalce – Soboško jezero," so za Žurnal24.si pojasnili v Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Poudarjajo, da je kopanje v Soboškem jezeru brezplačno, ob tem je kopalcem na voljo večje število senčnikov in počivalnikov: "Uporaba le teh je brezplačna. V poletnih mesecih je na lokaciji, ki je določena za kopanje, tudi reševalec iz vode."

Dodajajo, da Soboško jezero še nima statusa kopalne vode, zato se v njem kopa in plava izključno na lastno odgovornost. Kljub temu pa redno preverjajo kakovost vode. Dokument o analizah vode je javno objavljen TUKAJ.  

Kje parkirati?

Parkiranje je urejeno, ob samem objektu Expano in je za obiskovalce brezplačno. Ob tem ni omejitev za uporabo lastnih »pripomočkov« kot so sup-i, napihljivi dodatki in drugo.

Kot opisujejo v Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, se ob jezeru nahaja več ponudnikov, ki nudijo najem opreme – kajak, sup, jadrnice, in drugo.

Obenem so na voljo štiri piknik prostori, za najem se dogovorite v regijskem TIC-u, ki se nahaja v Expanu. Ob jezeru je tudi motirk park, manjši bar, ki ob vikendih ponuja pijačo in hrano. V Regijskem Ticu v Expanu je na voljo za izposojo tudi večje število treking koles in e-koles.

Expano | Avtor: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

"Seveda naše mesto z okolico ponuja številne zanimiva doživetja. Naša največja turistična točka je zagotovo Interaktivni doživljajski park Expano, ob Soboškem jezeru," dodajajo. Več informacij najdete TUKAJ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.