Popotnik
8814 ogledov

Pozor, na tem otoku boste spali brezplačno!

Sardinija Profimedia
Priljubljen italijanski otok je za mlade pohodnike pripravil izjemno mamljivo ponudbo, ki se ji je težko upreti.

Pohodništvo je trenutno v vzponu. Po vsej Evropi se vzpostavljajo nove in nove pohodniške poti, ki skušajo privabiti vse tiste, ki svet najraje raziskujejo na dveh nogah. Mamljivo ponudbo je za popotnike, mlajše od 35. leta starosti, pripravil izjemno priljubljen italijanski otok.

Plaža primerjava cen Popotnik Hrvaška, Grčija, Italija, Ciper: takšna je cena dopusta

Na Sardiniji mladim pohodnikom omogočajo brezplačno nastanitev, s čimer jih želijo še dodatno spodbuditi, da se odpravijo na zanimivo romarsko pot Cammino Minerario di Santa Barbara.

Sardinija | Avtor: Profimedia Profimedia
Pobudo z imenom "Let's go in Cammino" je sprožila fundacija Cammino Minerario di Santa Barbara (CMSB). Krije stroške treh nočitev, pri čemer lahko pohodniki izbirajo med 24 namestitvenimi možnostmi, vključno z B&B ter kampi. V povprečju sicer nočitev na poti stane 25 evrov, z drugimi besedami to pomeni, da bodo pohodniki prihranili priblino 75 evrov.

Vodnjan v naši bližini Popotnik To očarljivo mesto vabi z novo pridobitvijo

Vsi, ki želijo sodelovati, morajo na spletni strani CMSB pridobiti potni list za sprehajalca, ki stane pet evrov. S tem pridobijo tri bone za po eno nočitev, ki jih lahko uporabijo ob rezervaciji.

 

Še nekaj o romarski poti

Cammino Minerario di Santa Barbara je ime dobila po zavetnici rudarjev, h kateri so rudarji molili, preden so se spustili v rudnike. 500 kilometrov dolga pot je razdeljena na 30 etap, vsaka od njih pa je dolga približno 16 kilometrov. Če torej želite v celoti prehoditi pot, boste potrebovali približno mesec dni časa.

Pohodniki pot običajno začenjajo v majhnem mestu Iglesias na jugozahodu otoka. Na poti se sprehodijo mimo ruševin rudnikov in zapuščenih vasi – nekatere od teh izvirajo iz industrijske revolucije, druge pa naj bi bile še iz rimskih časov. Vredno je biti pozoren tudi na jame San Giovanni, hrastove gozdove Marganai in slap Piscina Irgas.

Sardinija | Avtor: Profimedia Profimedia
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice