Popotnik
3328 ogledov

Razočaranje za turiste - zaprli so osrednjo 'instagram' točko v Posočju

Soča Kobarid brv Profimedia
Na vrhuncu turistične sezone v Posočju so prek noči zaprli eno najbolj priljubljenih znamenitosti, brv čez Sočo.

Pristojni so minuli konec tedna s trakom in tablo z obvestilom prepovedali prehod čez brv prek Soče pri Kobaridu. Gre za eno glavnih točk na kobariški krožni poti, ki je zelo priljubljena pri obiskovalcih zaradi fotogeničnosti njene okolice nad strugo Soče. Več kot 50 metrov dolga brv nad smaragdno reko krasi tudi številne naslovnice publikacij. Številni so izkoristili brv za objave na svojih družabnih profilih.

Na občini Kobarid so v objavi na družbenem omrežju zapisali, da je brv "do nadaljnega" zaprta zaradi nevarnosti. Koliko časa bo zaprta in kdaj bodo pristopili k sanaciji, niso navedli.

Neuradno naj bi bil vzrok za zaprtje oslabljeno vpetje v breg te več kot 25 let stare brvi, ki jo je dnevno prečkalo na stotine ljudi. 

Soča Kobarid brv | Avtor: Profimedia Profimedia

S tem je Kobariška zgodovinska pot še dodatno ohromljena, potem ko je že dlje časa zaradi rekonstrukcije državne ceste Kobarid - Trnovo ob Soči onemogočen neposreden prehod s Tonocovega gradu do Soče. Turisti imajo zaradi slabega obveščanja o aktualnih preprekah veliko pripomb, vedo povedati domačini.

Soča Kobarid brv | Avtor: Občina Kobarid Občina Kobarid

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.