Popotnik
31906 ogledov

Ta grad je najbolj grajski od vseh gradov pri nas

grad Podsreda
1/3
Google Maps
Sodi med najpomembnejše romanske objekte na Slovenskem.

Slovenija poleg čudovite narave v sebi skriva tudi marsikatero kulturno in zgodovinsko znamenitost, ki kar kliče po našem odkrivanju. Območje Slovenije je prepredeno z gradovi, dvorci, trdnjavami ... Spisek je dolg, zato je možnosti za raziskovanje resnično veliko.

grad Žovnek Pri nas Popotnik Poznate ta skriti dragulj, dolga leta prepuščen propadanju?

Predstavljamo vam idejo za obisk ene izmed njih, ki ji pripada prav posebno mesto med gradovi na območju Kozjanskega parka, saj z bogato kulturno dejavnostjo živi še danes. Grad je eden redkih kulturnih spomenikov romanske dobe, ki je v zadnjih tridesetih letih iz skoraj propadajočega stanja skozi celovito prenovo postal pomemben nosilec kulturne, promocijsko-izobraževalne, družabne in turistične ponudbe v tem delu Slovenije.

To je grad Podsreda, kjer si obiskovalci lahko ogledajo številne zanimivosti; od grajskih prostorov, renesančnih dvoran, stalnih slikarsih razstav Franceta Slane, do grajske ječe, kuhinje, grajske kleti in stalne zbirke stekla iz nekdanjih glažut.

grad Podsreda | Avtor: Google Maps Google Maps
Izjemno priporočljiv je ogled grajske kleti, kjer je za ogled na voljo predstavitev zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka, ter grajskega podstrešje in galerij, kjer gostijo številne razstave, namenjene posameznikom in družinam.

Obiskovalci si lahko grad, ki je v lasti Občine Kozje, ogledajo samostojno s pomočjo avdio vodičev ali pod vodstvom. Poleg vsebine, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, srednjeveški velikan vabi tudi k sodelovanju v zabavni grajski pustolovščini – Lovu na zaklad na gradu Podsreda, ki je primerna za vso družino.

 

V mesecu marcu bo grad odprt vsak dan, razen ob ponedeljkih, med 10. in 16. uro. Od aprila do oktobra pa bo odprt med 10. in 17. uro, razen ob ponedeljkih. V mesecu avgustu je grad odprt vse dni v tednu.

Grad Otočec pri nas Popotnik Takšne so cene 9 gradov, v katerih lahko prespite

Na gradu je možno tudi prenočiti v štirizvezdičnih namestitvah z bogatim grajskim zajtrkom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice