Popotnik
8180 ogledov

Te počitniške hišice gredo za med

Počitniške hišice Primorje
1/11
Primorje
Hišice dosegle neverjetne cene. Zaprepadeni tudi hrvaški nepremičninski agenti.

Počitniške hišice propadlega gradbenega podjetja Primorje v naselju Stara Gavza na Cresu gredo za med. Prva dražba, ki se je odvila preteklo sredo, jim je prinesla skoraj 1,25 milijona evra, prodali so pet hišic. Na voljo ostaja še 33 hišic, velikih okrog 40 kvadratnih metrov.

Najdražjo so prodali za kar 360 tisoč evrov oziroma za skoraj devet tisoč evrov na kvadratni meter, kar je presenetilo tudi hrvaške nepremičninske agente. Kot poroča časnik Finance, je bilo za skupno pet počitniških hiš vplačanih 616 varščin, štiri počitniške hiše so pokupili državljani Slovenije, eno pa tuji državljan EU.

Javne dražbe se bodo izvedle kot spletne (elektronske) dražbe v Sistemu eBorza. Skupno bo dražb šest, vse se bodo odvile ob sredah, zadnja 19. januarja 2022. Naslednji krog dražb, v kateri prodajajo tri hiške po izhodiščni ceni 63.734 evrov in dve po 77.816 evrov, se bo začel 1. 12. ob 13. uri. Na licitacijo pa se lahko prijavite do jutri, do 13. ure.

Hišice so bile zgrajene konec 70. in v začetku 80. let prejšnjega stoletja, nekaj jih je bilo obnovljenih leta 2007. Fotografije hišk lahko najdete v galeriji.

1/11
Primorje

Pobrskali smo tudi po hrvaškem portalu Njuškalo.hr in preverili, kaj lahko na Cresu dobite za podobno ceno. Za manj kot 200 tisočakov boste denimo lahko kupili 100 kvadratnih metrov veliko hiško s pogledom na morje v mestu Miholašćica.

Cres, Miholašćica | Avtor: Njuškalo Njuškalo

Za hišo z bazenom v kraju Martinšćica boste odšteli nekoliko več, 464 tisočakov (za kvadratni meter stavbne površine boste odšteli nekaj več kot 4 tisoč evrov). 

Cres hiška Martinščica | Avtor: Njuškalo Njuškalo

Tretja ogledana hiša, ki je le 40 tisočakov dražja od najdražje prodanega apartmaja na dražbi, ima 200 kvadratnih metrov stavbne površine in je 100 metrov oddaljena od plaže. 

Hiša v mestu Cres | Avtor: Njuškalo Njuškalo

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • popokatopetl 19:06 29.november 2021.

    Lep primer kako dražitelji izgubijo razsodnost.