Popotnik
871 ogledov

V te države je še vedno varno potovati

Romantično potovanje Profimedia
Skladno z zemljevidom Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) smo pripravili predloge za zadnje poletne počitnice oziroma izlete.

Čeprav se razmere zaostrujejo in je po zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) kar precejšen, predvsem zahodni del Evrope, že v rdeči fazi, nekateri zamudniki razmišljajo o hitrem in morda še zadnjem, poletnem skoku v tujino. Skladno z zemljevidom ECDC smo zato pripravili seznam nekaterih držav, ki se jih je v septembru splača in jih je predvsem varno obiskati. Zanje ne potrebujemo niti letala, saj so vse na dosegu roke.

Zemljevid ECDC | Avtor: ECDC.eu ECDC.eu

Tako hrvaška obala kot severna Italija ostajata oranžni. Zato smo v prvem sklopu destinacij, ki jih je ta čas še varno obiskati, pripravili pet idej za enodnevni oziroma večdnevni izlet v severno Italijo. Pred potjo se seveda ne pozabite pozanimati o pogojih za vstop v Italijo.

Vila v Dubrovniku vroča ponudba Popotnik Toliko boste odšteli za najbolj luksuzne vile na Hrvaškem

1. Na vrhu našega seznama se nahaja slikovita pokrajina Toskana. Na večdnevnem izletu med vinogradi in idiličnimi toskanskimi vilami se lahko naužijete toskanskega sonca in božanskih grižjajev izpod rok italijanskih kuharskih mojstrov, ter se ustavite v Firencah, San Giminianu, Val d’Orcii in raziščite Cinque Terre.

2. Če želite Italijo doživeti nekoliko drugače, lahko njen severni del izkoristite tudi za raziskovanje njenih jezer. Garda, Lugano in Como so le nekatera izmed idiličnih jezer, ob katerih se ponosno bohotijo vile in vozijo dragi avti.

Rim preverili smo cene Popotnik To si lahko privoščite v Rimu, če imate v žepu 300 evrov

3. Večdnevno raziskovanje severne Italije ne sme miniti niti brez odkrivanja Dolomitov, kjer bodo na račun prišli predvsem ljubitelji gorskih cest. Dolomitsko gorovje ponuja čudovito naravo in razgiban teren. Prevozite slovito Grande Strada delle Dolomiti, kjer so prijetnejše tudi poletne temperature.

4. Kot primer enodnevnega izleta predlagamo obisk Lignana, ki se deli na Sabbiadoro, Pineto in Riviero. Lignano Sabiaddoro je plaža z najfinejšim peskom, Lignano Pineta je turistični del, ki ga obkrožajo borovci, medtem ko Lignano Riviera vabi množice v živalski vrt, na golf igrišče in v terme.

5. Za konec naj omenimo še Grad Devin in Rilkijevo pot. Grad Devin, ki je bil zgrajen v drugi polovici 14. stoletja in je last plemiške družine Thurn und Taxis, stoji na strmem kraškem grebenu, ki omogoča prekrasen razgled. Do gradu vodi znana Rilkijeva pot, ki je dolga približno dva kilometra in nosi ime po pesniku Rainerju Marii Rilkeju. Pot nad pečinami naj bi ga navdihnila za njegov pesniški ciklus Devinske elegije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Vanýek (@dr_ana_va)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice